Bloggen under 2019 – i backspegeln!

2019 har varit en intressant resa för bloggen

Förra årsskiftet skrev jag en sammanfattning över det årets mest lästa blogginlägg (du hittar det här). Nu när det blir dags att sammanfatta 2019 gör jag samma sak: Det är tydligt vad läsekretsen gillar att läsa om!

Topp fem lästa blogginlägg 2019

För att göra det så rättvist som möjligt så har jag tittat hur många läsare varje inlägg har haft inom 30 dagar efter publicering. Skulle jag inte göra så skulle inlägg skrivna tidigt på året ha en stor fördel i sammanställningen. Nu ”drabbas” bara inlägg skrivna i december 2019 lite negativt, det kan vi leva med.

Femma: HEM-avdraget

Det slår aldrig fel – så fort jag skriver lite politiska inlägg så får de mer läsningar än om jag skriver som tråkiga aktier… Min artikel om att göra om ROT och RUT-avdragen till ett HEM-avdrag var inget undantag.

Fyra: Elektriska fordon

Förra året kom min artikel kring att köpa en ny (eller gammal) bil på plats tre. I år kom min artikel om andra (udda) elektriska fordon på plats fyra. Den fick lite hjälp av lite olika Facebookdelningar. Uppenbart är att elbilar och Voi-sparkcyklar är något som polariserar läsekretsen.

2019 har varit en intressant resa för bloggen
2019 har varit en intressant resa för bloggen

Brons: Poppels nyemission

Öl är ett stort intresse tydligen. Min artikel kring Poppels nyemission fick massvis med läsare under kort tid. Jag vet faktiskt inte varför den var så intressant, men den fick en viss spridning i Facebook.

Silver: Spelpaus gånger två

Ännu ett politiskt inlägg som trendade rejält. Mitt inlägg kring förbättringsåtgärder för för www.spelpaus.se, det nationella självavstängningssystemet för spelmissbrukare, fick mycket spridning, speciellt på Twitter. Det skall dock läsas kombinerat med mitt andra inlägg om Spelpaus och Groggpaus. Spelpaus.se är inte ett perfekt verktyg, men det är en bra början. Om du känner att du har problem med ditt spelande, gör ett förtida nyårslöfte till dig själv, klicka här och stäng av dig själv från allt spelande under 2020!

Guld 2019: Spelregleringen gånger två

Ännu två inlägg som måste läsas i par. Och ännu två politiska inlägg. Och två inlägg som fick många delningar i sociala media. Dels har vi halvårssammanfattningen från juni, kring böter och indragna spellicenser under första halvåret med den nya spellagen i Sverige. I oktober sedan sammanfattade jag kvartal tre 2019 på samma sätt. Båda två var långa inlägg, men jag rekommenderar en omläsning om ni är intresserade av svensk spelpolitik.

Även under kvartal fyra har det hänt lite saker, dock inte så mycket. Jag kommer sammanfatta det kvartalet efter nyår, det blir dock en betydligt kortare artikel.
Edit: Här är den artikeln!

Hedersomnämnande: SJ Mastercard

Förra året skrev jag ordagrant:

Jag har ingen aning om varför, men det här är ett inlägg som rankar väldigt högt på Google: SJ Prio och Mastercard. Söker du på SJ Prio Mastercard eller liknande kombinationer så kommer inlägget ofta upp på första sidan i sökresultaten. Detta borde vara omöjligt i ett sådant ”svårt” sökord som kreditkortsnischen.

Det är verkligen konstigt, men detta gamla inlägg drar dagligen in 15-20 nya besökare till bloggen. Det är kanske ingen större trafik – men den är daglig, och stabil. Inte illa pinkat för ett inlägg som är 1½ år gammalt. Det är klu att få nya läsare till bloggen denna väg.