Första handelsrundan för Dynamic Code

Ett urval av olika tester från Dynamic Code

Dynamic Code är ett medicinstekniskt bolag som hade sin nyintroduktion och crowdfundingrunda på Pepins i maj 2017 (15 kr per aktie). Vi på Fondanalys.se planerade att köpa in oss då, men satt och åt middag när rundan stängde på mindre än en timme! Det blev en dyr middag!

Dynamic Code

Produkten som Dynamic Code säljer är klockren! Snabba hemkontroller av din hälsa – vi köpte ett laktosintoleranstest för frugan för några 100-lappar och fick det hemskickat. Man topsar sin munhåla och skickar tillbaks till Dynamic Code. Tre dagar senare kunde vi läsa på nätet att hon inte var laktosintolerant. Detta gör att vi kan utesluta många saker när vi letar efter hennes besvär. Att gå igenom vården för ett sådant test kan ta månader och massa bortkastad tid för läkarbesök. Jag har också en kompis som arbetar som ishockeytränare. Han använder Dynamic Codes tester för att se om spelarna har långsamma eller snabba explosiva muskler. Själv borde jag göra testet om jag har underlag för ärftlig fetma.

Ett urval av olika tester från Dynamic Code
Ett urval av olika tester från Dynamic Code

Man ska dock inte blanda ihop en bra produkt med en bra aktie. Eftersom jag inte fick några aktier i introduktionen så har jag inte följt caset, och är alltså inte insatt.

I november i år hade företaget en nyemission till kursen 25.85 kr. Som tidigare skrivits avstod vi att köpa i denna emission.

Just nu har bolaget sin första handelsrunda på Pepins. Även nu handlas aktien till 25.85 (nyemissionspriset). Det är ganska många säljare (inte så konstigt då folk har väntat drygt 1.5 år på att få sälja) men det är också relativt många köpare. Kul att se!

Vi stämplar alltså in en närmare 70%-ig ökning sedan nyintroduktionen i vår sammanställning (vår fiktiva Pepinsportfölj)  kring Pepins nyemissioner de första två åren, och lägger därmed bolaget ”till handlingarna”.

Alvestaglass

Ett annat bolag som har handel denna månad på Pepins andrahandsplattform är Alvestaglass. Köpare och säljare har enats om ett pris på 195 kr. Detta är en femkronas nedgång sedan All Time High på 200 kr. Inte något vi ser som ett svaghetstecken, utan vi glädjs åt nästan 300% avkastning sedan introduktionen på 50 kr.

Alvestaglass hintar lite om ett bra resultat för 2018 med orden

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 42% under 2018 jämfört med föregående år
Under helåret 2018 uppgick försäljningen preliminärt till 120 535 tkr (84 604 tkr), vilket motsvarar en tillväxt om 42%.