Mest lästa blogginlägg 2018

Mest lästa blogginlägg 2018

Så här några dagar in på 2019 har jag tagit mig tid att titta igenom statistiken på hur olika blogginlägg här på Fondanalys tagits emot.

Topp fem lästa blogginlägg 2018

För att göra det så rättvist som möjligt så har jag tittat hur många läsare varje inlägg har haft inom 30 dagar efter publicering. Skulle jag inte göra så skulle inlägg skrivna tidigt på året ha en stor fördel i sammanställningen. Nu ”drabbas” bara inlägg skrivna i december 2018 lite negativt, det kan vi leva med.

Femma: Webhotellet Bineros omsättning på börsen

Mitt inlägg Webhotellet Bineros omsättning på börsen var ett förvirrat inlägg i oktober som tydligen triggade tolk på Finanstwitter att klicka sig in. Jag misstänker att bildvalet – en graf över handeln – gjorde sitt till. Jag har sett liknande tendenser med andra inlägg. När jag illustrerar med något som liknar grafer så läser folk det mer än normalt.

Annat exempel på dagschart Binero. Inga affärer fram till typ kvart i två denna dag, därefter omsattes det hela 10.000 kronor.
Exempel på dagschart Binero.

Fyra: Digitalisera travsporten

Inlägget Digitalisera Travsporten från december är jag däremot mer nöjd med. Den fick avsedd spridning i trav- och spelkretsar. Det är faktiskt som så att alla inlägg jag skrivit inom spelbranschen har fått extra stor spridning – jag kanske har satsat på fel nisch? Mer om detta i slutet på detta inlägg.

Bronsmedalj: Köpa ny bil

Ett av de längre blogginläggen kring att Köpa ny bil delades en del del på Facebook. Slutsatsen i inlägget är att ”köp en begagnad förbränningsmotorbill nu, teknikskiftet är på gång så köp ingen NY bil”.

Silvermedalj: Intervju med Marcus Lindblad

En läsvärd Intervju med Markus Lindblad där vi bland annat förutspådde räntehöjningen som kom i december. Intervjun spreds flitigt på både Facebook och Twitter. Även detta inlägg innehöll grafer, vilket Finanstwitter tydligen gillar…

Realräntor på de 15 största marknaderna för alternativa lån, exklusive Storbritannien, 2018. Realräntan baseras här på interbanksräntan.
Realräntor på de 15 största marknaderna för alternativa lån, exklusive Storbritannien, 2018. Realräntan baseras här på interbanksräntan. Bilden illustrerade ett blogginlägg (Intervju) med Marcus Lindblad

Guldmedalj: SJ Prio och Mastercard

Jag har ingen aning om varför, men det här är ett inlägg som rankar väldigt högt på Google: SJ Prio och Mastercard. Söker du på SJ Prio Mastercard eller liknande kombinationer så kommer inlägget ofta upp på första sidan i sökresultaten. Detta borde vara omöjligt i ett sådant ”svårt” sökord som kreditkortsnischen.

Mest lästa blogginlägg 2018
De sex mest lästa blogginläggen 2018

Utom tävlan

Jag tar faktiskt med ett inlägg till, som fullständigt krossade moståndet. I början på September skrev jag ett inlägg om vilka som då hade sökt licenser i den svenska spelregleringen. Den spreds rejält på Facebook. Orsaken att jag tar den utom tävlan är för att inlägget numera är inaktuellt – fler bolag än de som var på den dåvarande listan har sökt. Uppföljaren jag skrev före jul, vilka Spelbolag som fått spellicens har också delats friskt (500 läsare första dagen). Detta blogginlägg hade garanterat kommit in på topplistan om jag bara hade skrivit denna lista om två veckor istället för idag.