Bli entreprenör – yes you can!

Mycket kaffe och hårt arbete kanske krävs för att bli en framgångsrik entreprenör. Lär dig arbeta effektivt!

En vän till mig är på väg att bli entreprenör och har det senaste året gått ner i arbetstid och jobbat 80%. Måndagarna har han i stället använt för att jobba med ett litet brädspelsprojekt. Jag kommer säkert att återkomma till det när det blir lanserat. En annan kompis håller på att starta upp ett företag inom hälsovård tillsammans med sin fru. Personligen startade jag för 10-12 år sedan upp flera företag vid sidan om mitt ordinarie jobb: Ett är jag fortsatt passiv delägare i, ett såldes och ett par lades ner.

Alla ovanstående exempel har det gemensamt att de startats på ”kvällstid”, har krävt tidvis hårt arbete, och vi har alla jobbat med något vi brinner för.

Mycket kaffe och hårt arbete kanske krävs för att bli en framgångsrik entrepenör
Mycket kaffe och hårt arbete kanske krävs för att bli en framgångsrik entreprenör

Vad ska du göra

Vad tycker du själv är så roligt att göra, så du skulle kunna tänka dig att göra det gratis? Bra, nu ska vi bara hitta någon som betalar dig för att göra detta!

  • Du gillar aktier och att dricka öl? Ölbloggar och aktiebloggar går det 13 på dussinet av. Men en aktieblogg som fokuserar på ölbryggerier är en nisch att muta in.
  • Du gillar Fantomen och spelar gärna brädspel? Gör ett brädspel kring Fantomen!
  • Du har förmåga att uttrycka dig i skrift och gillar poker? Börja rapportera från pokertävlingar, du kommer lätt att få uppdrag.
  • Baka tårtor? Fota och blogga om dom!

Auktoritet på väg att bli entreprenör

DItt mål är inte att tjäna pengar från dag ett på din blogg eller verksamhet. Ditt kortsiktiga mål är att få folk att uppfatta dig som en auktoritet inom ämnet. Lagom nischat är bäst. Specialämnet ”Posthistoria från Nepal” har kanske sin publik, men frågan är om du kan leva på det på sikt. Men kan du uppfattas som ”mr 50-talsmusik” eller vad din nisch är, så kommer du få uppdrag. Radio kommer höra av sig, du kommer kunna skriva artiklar för tidningar, du kommer kunna gästblogga. Been there, done that. Ditt långsiktiga mål är att bli auktoritet inom det område där du ser dig bli entreprenör.

Make your dream come true! Själv håller jag som sagt på med ett spänannde tävlingsbidrag till Skraknästet.