Läsning av kvartalsrapporter – blandade tankar

Bitcoin, Ethereum och Ripple är tre exempel på cryptovalutor. Och nej, de finns inte som fysiska mynt, utan är i digital form.

Tillbringade kvällen i går att skumma igenom lite blandade kvartalsrapporter från onoterade bolag. Jag har lite blandade tankar kring dessa, och försöker samtidigt ”binda ihop” lite lösa ändar nedan med annat jag skrivit om tidigare. Det kanske blir lite rörigt eller spretigt, det får ni leva med 🙂

Pepins

Att jag tidigare spått kräftgång för Pepins har jag skrivit om här. Då stod aktien i 19 kronor, idag handlas den för 10 kr. Inget i rapporten får mig att omvärdera min inställning. Men!

Om man är intresserad av Pepins, och orkar göra arbetet, så finns det nu svart på vitt vad Pepins optioner i de crowdfundade bolagen är värda. Castellum köpte ju upp United Spaces. Detta kommenteras i rapporten med:

För Pepins del innebar detta att den option vi ägde i United Spaces såldes med en vinst på 2 MSEK.

Pepins optioner i Alvestaglass är ju ”långt in the money” och någon som orkar rota kan säkert lista ut hur mycket dessa är värda. I och med att Spiltan äger stor del av Pepins så har även Spiltan ett större (indirekt) ägande i bland annat Alvestaglass än som först framgår. Substansrabatten i Spiltan är med andra ord på marginalen ännu högre än kommunicerats.

Alvestaglass

Fler kvartalsrapporter: En bild säger mer än 1000 ord!

Alvestaglass hintar i sin senaste kvartalsrapporter om nya produkter inom sitt LoHiLo-varumärke
Alvestaglass hintar i sin senaste kvartalsrapport om nya produkter inom sitt LoHiLo-varumärke

Spännande! LoHiLo-varumärket från Alvestaglass kom ju ut med en energidryck förra kvartalet, och nu skådar mitt norra öga även chips, godis och proteinbarer! En sak är säker, jag sitter nog kvar på mina Alvestaglassaktier ett tag till.

Train Alliance

Det har gått två år snart sedan jag duttade lite i Train Alliance. Jag var snabbt ute ur affären då jag ångrade mig, och tog min enprocentiga förlust. Jag kikade idag hur kursen har gått, och se, den är faktiskt tillbaks på noteringskurs nu, efter att varit nere och sniffat på 12-13 kr två gånger. Hoppas jag lärt mig något här.

Train Alliance kursutveckling sedan introduktion
Train Alliance kursutveckling sedan introduktionen

Inga kvartalsrapporter för cryptovalutor

Något som är så långt man kan komma från Train Alliances investeringar i ”tråkig infrastruktur” är investeringar i cryptovalutor. Jag skrev för två veckor sedan:

Alla som “spelar på börsen” borde också äga en Bitcoin och 10 Ethereum, köpt som en lottsedel och undanstoppad långt bak i skrivbordslådan.

Sedan dess är både Bitcoin och Ethereum upp cirka 60%. Ni kan tacka mig vid tillfälle 🙂