Spiltans ägande i Pepins bolag

Spiltan betyder egentligen ett bås för hästar i ett stall.

Investment AB Spiltan är ett riktigt intressant investmentbolag. Man kan uppfatta bolaget lite av en punkare eller rebell på den svenska scenen… ja en ytterst konservativ punkare i så fall, men definitivt någon som går sin egen väg. Spiltans investeringsfilosofi är mycket deras husgud Warren Buffett / Berkshire Hathaway: Köp bra bolag och sälj dem aldrig. Det var väl enkelt… problemet är bara att hitta de bra bolagen.

Spiltan betyder egentligen ett bås för hästar i ett stall.

Spiltan betyder egentligen ett bås för hästar i ett stall.

Spiltan ägare i Pepins

Spiltan är storägare i crowdfundingplattformen Pepins (och Alternativa Marknaden som är integrerad i Pepins plattform). I och med att Pepins har köpoptioner i alla bolag som crowdfundats via deras plattform så har Spiltan ett indirekt mindre ägande i alla dessa bolag. Detta var mest en utveckling inför min poäng som följer nedan:

”Större investeringar” på Pepins Market

Put your money where your mouth is. Ett mycket bra amerikanskt uttryck! Spiltan har gjort vad de kallar för ”större investeringar” i vissa bolag som crowdfundats via Pepins. Dessa är, i bokstavsordning:

  • Alvestaglass
  • Frilans Finans
  • Golfstar
  • Pensiono
  • (Train Alliance)
  • Taku Taku
  • United Spaces
  • Urban Green

Train Alliance satte jag inom parentes då det förvisso crowdfundades på Pepins men handlas på Alternativa.

Det mest intressanta man kan läsa ut ur listan ovan är dock vilka bolag som inte köpts. För att nämna en som jag tycker sticker ut: Barista. Orsaken till att jag påpekar detta bolag kan ni säkert lista ut själva. Why didn´t you put your money where your mouth was?

Frilans finans tar in pengar via crowdfundingplattformen Pepins
Frilans Finans tog in pengar via crowdfundingplattformen Pepins

Frilans Finans första handelsrunda

Frilans Finans ska nu äntligen ha sin första handelsrunde på Pepins Markets nu i veckan, och det ska bli väldigt spännande att se utfallet. Bolaget plockade ju in sitt maxbelopp 20 miljoner kronor på fyra dagar när det begav sig för ganska exakt ett år sedan, varav Spiltan köpte för en miljon. Vad jag uppfattar så har Frilans Finans levt upp till målsättningarna i memorandumet. Ska bli spännande att se hur de 1000 aktieägarna kommer att agera.