Korsande kurser på Pepins

Två nyemissioner pågår på Pepins just nu

Pepins marshandelsrunda har precis avslutats. Inför den här rundan hade Pepins också infört en nyhet, att man i förhandeln kan lägga ”korsande kurser”, dvs köporder över aktuell säljkurs (och vice versa). I och med att det finns ett stort uppdämt säljtryck i Pepins bolag så gjorde detta att kurserna sänktes i många fall. Bra för Pepins som fick in mer i courtage. Dåligt för oss investerare som får förutsättningarna för vår handel ändrade. Detta stärker min uppfattning om att Pepins är ”fundamentalt trasigt”. Jag kommer därför fortsätta ställa mig på säljsidan och sälja av när/om jag får några möjligheter. Vidare kommer jag definitivt inte delta i några nya emissioner framöver!

TNyhet i Pepins handel: Korsande kurser!
Nyhet i Pepins handel: Korsande kurser!

Konkursfönster

Kronfönster handlades för ett öre. Jag passade på att kränga av innehavet, bara för att få bort posten från balansräknigen. Tyvärr ägde jag denna post via mitt AB och inte privat, annars hade man i alla fall fått ett förlustavdrag. Nåja, jag lärde väl mig något?

Urban Green

Jag fick ”chansen” att lasta av mina aktier i Urban Green till kursen 16 kronor, vilket också var kursen för nyemissionen. Nåja, jag fick 90 aktier kvar som inte gick till avslut. Jag blev av med den största mängden i alla fall och mentalt så har jag sålt allt. Dessa aktier ägde jag däremot privat, så här får jag ett förlustavdrag till nästa års deklaration. Lärde jag mig något?

Sedum Miljötak från Urban Green. Foto: UrbanGreen.
Sedum Miljötak från Urban Green. Foto: UrbanGreen.

Invoicery Partners

Invoicery Partners, dvs Frilans Finans, handlades ner en femkrona från 50 till 45 kronor. Konstigt, för rapporten var någonstas kring ”hygglig”, men folk vill väl ut ur aktien och det finns ju som alltid fler säljare än köpare. Jag sålde av 20% av mitt innehav (har tidigare sålt av en handfull även på 50 kr) och jag kommer fortsätta sälja av ”i lagom takt”.

Domaine d’Escapat

Vingården Domaine d’Escapat handlades till 75 kr, och jag passade på att sälja av mina sista aktier. Tyvärr, egentligen hade jag gärna velat ha kvar aktierna ett tag till, men om jag nu har bestämt mig att kliva av från Pepins så måste jag väll fullfölja intentionerna. Här kunde jag i alla fall boka in en liten vinst. Hoppas dock att aktien fortsätter stiga, det är Bruno väl värd.

Alvestaglass

Handelsrundans stora besvikelse var Alvestaglass som tappade en tredjedel i börsvärde! Aktien gick ner fån 195 kr (All Time High 200kr) till 150 riksdaler. Men, siffror ljuger inte, aktien har gått upp något fantstiskt från introduktionskursen 50 kr, PE-talet var innan rapporten ”något ansträngt” och blev efter rapporten ”mycket ansträngt”. Jag valde att sälja av en liten andel aktier (5% av mitt innehav) och kommer fortsätta göra så framöver, så jag är med på eventuella resor både uppåt och nedåt men ändå minskar min risk. Här såg man defenitivt ”problemet” (ur en säljares synvinkel) med korsande kurser. Detta då slutpriset sattes till 150 kr trots att det fanns köpare som ville köpa (en handfull aktier) till 197 kr. Egentligen borde jag väl lärt mig något här?

Alvestaglass ska för övrigt dela ut 1.10 kr/aktie (i huvudbolaget), undrar hur detta kommer skötas i partnerbolaget i år.

Edit: United Spaces och Dynamic Code

Edit: Det kan väl vara värt att nämna att United Spaces handlades till 96 kronor. ”Slaktvärdet” om ett halvår efter Castellums köp av bolaget är 102 pix, det vill säga aktien handlades med cirka 5% ”rabatt” (med hänsyn taget till 1% courtage). Det borde man väl räknat på, är ju en väldigt säker investering att göra. 5% på ett halvår är definitivt inte kattskit. Undrar om jag lärde mig något här?

Värt att nämna slutligen är att Dynamic Code tappade 1.85 kr (nyemissionspriset och förra handelsrundan = 25.85 kr) till 24 kr. Som sagt, även i så intressanta bolag finns det ett stort uppdämt säljtryck.