Övrigt · Frilans Finans · Pepins · Portfölj

Köpte Frilans Finans

Efter lite velande fram och tillbaks så köpte vi en ”standardpost” i Frilans Finans. Min gamla analys hittar du på den här länken. Hur kunde vi köpa redan nu? Well, ”som egenanställd och kontoinnehavare på Frilans Finans” så kunde man investera en dag tidigare, så jag fixade privat ett konto för några veckor sedan.

Blandade tankar:

  • Spiltan köper aktier för en miljon enligt ett inlägg på Twitter. Det är aldrig dåligt.
  • Pepins har äntligen fått tummen ur och fixat så att aktiebolag kan investera digitalt och inte behöva skriva ut en anmälningssedel, faxa in och föra över på bank. Bra! Eller Äntligen, som Gert Fylking skulle ha sagt,
  • Aktiebolagen kan numera betala via faktura, kontokort eller banköverföring via Trustly.
  • Trustlyöverföringen fungerar dock inte riktigt – den öppnar upp ens privata konto, inte företagskontot. Det är ju ett mindre bekymmer om man känner till det i förväg, man får se till att föra över en lämplig slant från AB:t till privata kontot innan man gör affären bara. Men nu visste vi inte om det, så det blev att damma av två kontokort och göra köpen (pga att vi slog i maxbeloppet på korten så kunde vi inte göra det i en enda affär).

Portfölj

Vår Crowdfundingportfölj ser efter dagens affär ut enligt denna länk. Den fiktiva Pepinsportföljen är också uppdaterad enligt denna länk.

Senare i veckan kommer våra tankar om något som vi verkligen inte brukar bry oss om att ens analysera, men det finns ett case på fundedbyme som försiktigt fångat vårt intresse.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s