Få förtur i Savelends IPO!

Savelend

Savelend ska gå till börsen vid en IPO på First North. Emissionen kommer säkert (som allt annat) bli övertecknad. Men det finns ett sätt att få förtur i börsnoteringen!

Steg 1: Teckna via Nordnet!

Andra nätmäklare, tex Avanza, fungerar inte för att få förturen.

Steg 2: Var en investerare hos Savelend

Investerare med Smartinvest aktivt kommer att få förtur till aktierna enligt nedanstående schema.

Investerat kapitalFörtur tilldelning
av aktier
Antal aktier
á 7,5 SEK
10 000 SEK5 250 SEK700
20 000 SEK10 005 SEK1334
30 000 SEK16 005 SEK2134

Om intresset är FÖR stort så kommer inte Savelend kunna ge alla plattformens investerare förtur enligt tabellen ovan. Skulle detta inträffa kommer så många som möjligt att få tilldelning på den lägsta nivån, därefter mellannivån och för de som har anmält mer intresse lottas tilldelning på högsta nivån. Skulle det bli övertecknat även i det lägsta intervallet kommer det att ske lottning även på den nivån.

Steg 3: Registrera din förtursbegäran

I början av nästa vecka kommer det att dyka upp en ruta i inloggat läge på Savelend.se. Där kan du meddela ditt intresse EFTER att du har tecknat dig hos Nordnet.

Savelend

Bonus 1: för investerare/utlånare hos Savelend

Har du inte konto på Savelend redan? Om du registrerar dig via knappen nedan så får du bonus på upp till 600 kr (och jag får lika mycket)


Registrera dig på Savelend!

Villkor för bonusen (uppfyll båda):

 1. Du sätter in totalt:
  5 000 kr = 200 kr bonus vardera
  10 000 kr = 400 kr bonus vardera
  20 000 kr = 600 kr bonus vardera
 2. Du investerar minst en gång med hjälp av SmartInvest.

Bonus 2: för aktieägare i Savelend

Istället för 10 %, vilket är Savelends standardavgift, så kommer aktieägare istället endast att betala 7,5 % och alltså få behålla en större andel av räntan. Detta sköts per automatik, så du behöver inte göra någonting för att ta del av denna förmån. Detta gäller befintliga aktieägare och nytillkommande kommer att justeras på kvartalsbasis när vår offentliga aktiebok görs tillgänglig.

LoanSteps räntenivåer

LoanStep är Savelends högkostnadskredit (tänk SMS-lån och liknande). Enligt sajter som jämför mikrolån ligger LoanSteps ränta på 22%-38% vilket ligger i samma härad som konkurrenterna. SaveLend borde alltså kunan stå sig bra i konkurransen med ett okej erbjudande till lånekunderna.

Vi tecknar Savelend

Vi äger redan ett femsiffrigt antal aktier sedan vi investerade i bolaget då det fortfarande var onoterat. Vi tror mycket på bolaget och kommer teckna även i IPO:n. Detta ska dock inte på något sätt ses som ett råd – gör din egen analys innan investering osv. Savelend är nog inget för en nybörjare.

2 kommentarer

 1. thommy

  Ingen direkt comeback för Odi pharma som noterades av sedermera. Aktien är TOTALT död och ligger lååååååångt ifrån IPO ! Ser – ärligt talat – helt hopplöst ut!

  • Fondanalys Inläggsförfattare

   Har lite svårt att se vad detta har med Savelend att göra, men du har säkert rätt 😉

Kommentarer är stängda.