Allt fler svenskar väljer att investera sina sparpengar

investera bara sparpengar du har råd att förlora

Intresset för att investera har ökat markant den senaste tiden. En stor orsak till detta är den pandemin vi befinner oss i, ihop med att allt flera blir upplysta om att det helt enkelt inte lönar sig att bara låta pengarna ligga på ett vanligt bankkonto.

Idag så finns det massor av olika områden att investera inom. Aktier, indexfonder, fastigheter, guld, olja och kryptovalutor tillhör några av de allra mest populära områdena att investera inom. Att bara blunda och kasta in sina sparpengar på ett hajpat område eller företag är inte rekommenderat. En god grund är ett intresse för att göra affärer samt kunskap och erfarenhet inom det eller de områden som man vill vara verksam.

Kunskap är viktigt

För att skaffa sig kunskap så finns det gott om bra bloggar och böcker skrivna inom området samtidigt som det även finns massor av matnyttig information att skaffa via YouTube och kurser online. När det gäller den praktiska erfarenheten så finns det även flera välkända handelsplattformar inom branschen och där man gratis kan starta ett så kallat demokonto.

investera bara sparpengar du har råd att förlora

Med ett demokonto så får man med fiktiva pengar lära sig hur man gör för att exempelvis köpa och sälja aktier och fonder. Ett demokonto gör alltså att du inte satsar några egna pengar utan det fungerar helt enkelt som en förberedande fas till hur du ska köpa/sälja investeringar på riktigt.

Investera bara sparpengar som du har råd att undvara

Att enbart investera pengar som ens privatekonomi tillåter är extremt viktigt. De pengar som man också har möjlighet att investera är såklart olika från person till person men kan vara allt från sparade, ärvda eller från intäkter från tex. försäljning av tillgångar som värdepapper, företag, fastigheter eller fordon m.m.

Låna för att investera?

Att låna pengar för att investera kan för många låta aningen konstigt men behöver inte alls vara så knasigt som det kanske låter. Om man inte har pengarna där och då för att investera i de tillgångar som man vill göra men ändå vet om att man har en ekonomi som klarar av ett fördelaktigt lån med låg ränta, kan också ett bra privatlån vara helt rätt väg att gå. Så länge du tror att din avkastning på investeringen är högre än räntan på lånet så är belåning en riskfylld men logisk vägatt gå.

Allt fler väljer att kontakta Axo Finans, som är en av Sveriges största låneförmedlare och med dom även diskutera ett billigt privatlån. Ditt privatlån tillåter dig sedan att göra de investeringar som du själv önskar göra. 

För att veta om att du verkligen har råd att låna pengar till investeringar så måste du som alltid ha upprättat en bra budget över vad som är möjligt och inte för dig.