Kontokredit: en praktisk finansieringslösning även med bristfällig kreditvärdighet

behov av en kontokredit?

Det är ganska lätt att hamna i en ekonomisk knipa och är något som händer många av oss under perioder i livet. Oväntade utgifter, uppsägningar och sjukdomar kan leda till betalningssvårigheter som i sin tur leder till skulder och i värsta fall en betalningsanmärkning.

Problemet är att det ofta är svårt att ta sig ur en ekonomisk grop man fallit ner i, och även om man betalar tillbaka sina skulder kvarstår betalningsanmärkningen i flera år. Och som vida känt är det inte helt lätt att få finansiering, ta lån eller beviljas kredit om man har en dålig kreditvärdighet.

Fast idag finns det en praktisk lösning som i vissa fall kan ge personer med dålig kreditvärdighet större ekonomiskt spelrum. Enligt kontokredit.nu kan man nämligen beviljas en kontokredit utan kreditupplysning från UC och ibland även med en betalningsanmärkning.

Kontokredit är som ett kreditkort utan kort

Innan vi kikar på hur man går tillväga för att ansöka om en kontokredit tänkte vi förklara vad en kontokredit är för något.

En kontokredit (också kallat kreditlån) delar många likheter med traditionella kreditkort fast utan själva kortet. Istället beviljas man ett fast lånebelopp som man kan sätta in på valfritt konto. Till skillnad från ett kreditutrymme som man alltid har tillgång till är kontokrediten alltså begränsad till det belopp man beviljats.

Vidare är kontokrediter inte kopplade till förmåner, bonuspoäng och andra fördelar som kreditkort erbjuder. Kontokrediten är helt enkelt en kombination av en kredit och ett mindre lån.

behov av en kontokredit?

Ansök om kreditlån med betalningsanmärkning och utan UC

Idag ges kontokrediter inte längre ut av storbankerna utan av privata aktörer. Många av dessa aktörer beviljar krediter utan kreditupplysning och under rätt förutsättningar även till personer med betalningsanmärkningar.

Ansöker man om ett lån eller ett kreditkort genomförs alltid en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Den som inte har bra kreditvärdighet kommer därmed att nekas lånet eller krediten.

Fördelen med kontokrediter är att många aktörer gör sina kreditupplysningar via andra tjänster än UC, däribland Bisnode. Eftersom Bisnode inte har lika strikta krav som UC kan man därför godkännas trots att man har en betalningsanmärkning.

Detta kräver dock att man har betalat tillbaka sina skulder, har en fast inkomst och kan påvisa att man aktivt arbetar mot att stärka sin ekonomi. Som du säkert förstår innebär det stora risker för ett företag att bevilja kontokredit till någon som inte kan betala tillbaka pengarna, varför du måste bevisa din betalningsförmåga.

Riskvarning

Innan vi knyter ihop säcken vill vi utfärda en varning. Det finns nämligen en anledning till att man inte kan ta lån eller beviljas kredit om man saknar betalningsmöjligheter. Dels skyddar det dig från att förvärra din ekonomiska situation och dels är det ett skydd för kreditgivaren.

Vi kan heller inte rekommendera att du ansöker om en kontokredit om du inte har ekonomin som krävs för att betala tillbaka beloppet. En kontokredit är en lyx man kan unna sig själv under rätt förutsättningar och bör inte användas som en snabblösning på ett större problem.

Slutligen är det upp till varje kreditgivare att godkänna ansökningar. Därmed finns det aldrig någon garanti på att du beviljas en kontokredit, oavsett din ekonomiska situation.