Kronfönster i konkurs

Dags att byta ut det gamla fönstret mot ett från Kronfönster?

I dag kom en lite oväntad nyhet: Kronfönster har ansökt om konkurs! Att det har gått dåligt för bolaget har vi rapporterat förut, men det har ju hintats om att företaget ska lägga ner fabriken i Polen och satsa på (webbaserad) rådgivning. Med tanke på att det bara är ett halvår sedan senaste nyemissionen så visar konkursen att byggbranschen har sprungit rakt in i väggen (pun intended).

Skälen till konkursen är enligt ett PM flera och de mest avgörande är:

  • Kronfönsters satsning på en egen tillverkning av trä- och träaluminiumfönster i Polen som
    dessvärre orsakat stora förluster trots att företaget arbetat med effektiviseringar och
    rationaliseringar av verksamheten.
  • Marknaden för trä- och träaluminiumfönster har försvagats i takt med sämre byggkonjunktur
    och finansiella åtstramningar. Detta har lett till ett mycket tufft konkurrensklimat på den
    svenska marknaden där Kronfönster verkar.
Synd att inte fler bytte ut sina gamla fönster mot ett från Kronfönster
Synd att inte fler bytte ut sina gamla fönster mot ett från Kronfönster

Kronfönster och Barista

Det är alltså det andra bolaget i Pepins crowdfundingsportfölj som går i konkurs. Barista var den förra. Det ska bli intressant om Pepins har lärt sig något av den usla kommunikationen kring Baristakonkursen. En gång är ingen gång, men nu ska vi se om det finns någon ”systemfel” hos Pepins eller ej vad gäller kommunikation.

Alvestaglass 300%!

Det har ju varit novemberhandel också hos Pepinsbolagen och Alternativa listan. I Pepins egna aktie sätts handelspriset till 11 kronor denna månad (ned från 13 kronor förra månaden, ned från 18 kronor från nyemissionen för ett år sedan), men mycket stor säljsida.

Det andra bolaget med intresse för bloggen är Alvestaglass, som med övervägande köpsida handlades för nya rekordnivån 200 kronor. Detta innebär att aktien gått upp 300% från introduktionskursen på 50 kr för typ 2½ år sedan!

Alvestaglass visar att allt inte är mörker bland Pepins crowdfundingbolag. Vi får helt enkelt le genom tårarna.