Vad var det jag sa…

Aktiekurs för Superfruit genom åren på Pepins. En klassisk badkarskurva.

För ganska exakt ett år skrev jag, ang LoHiLo och Superfruit:

Jag nås nu av nyheten att Pepinsbolaget Superfruit numera delar kontor och showroom i Vasastan i Stockholm med Lohilo Foods. Detta är intressant som sjutton, Superfruit och Alvestaglass sitting in a tree… Bolagen kompletterar varandra väldigt bra, de jobbar med liknande produkter, inom samma branch. Att sitta i samma lokaler är säkert bara en början – därifrån är inte steget långt till att börja hjälpa varandra genom att sälja varandras produkter i respektive webhandel. Superfruit kan också få draghjälp att komma ut i handeln via Lohilo:s distributionskanaler? Eller kanske till och med slå ihop bolagen, för att ”sminka bruden” inför kommande börsnotering?

Jaja, jag kanske var lite tidig angående börsnoteringen, men att LoHiLo och Superfruit was sitting in a tree hade jag rätt om 🙂

Aktiekurs för Superfruit genom åren på Pepins. En klassisk badkarskurva.
Aktiekurs för Superfruit genom åren på Pepins. En klassisk badkarskurva.

Värdering Superfruit

I går nåddes vi av nyheten att LoHiLo förvärvat 75,6% av Superfruit (alla aktier förutom de aktier som ägs av ”Pepins-noterade” holdingbolaget Superfruit Scandinavia Partners). Transaktionen har skett genom en cashbetalning på 6,3 miljoner kronor och 460 000 nytryckta LoHiLo-aktier. Detta betyde en premie på måttliga 14,4%.

I aktieägarforumet på Pepins är det med rätta blandade tomgångar. Några är nöjda med värderingen, andra är mindre nöjda med att få betalning blandat i aktier och kontanter. Jag förstår dom, för det kommer ta lång tid att få igenom beslut att ta budet eller ej, och LoHiLOs aktiekurs kan röra sig både hit och dit sedan dess.

Callade botten

Jag callade ju (i princip) botten i Superfruit 2019 på 7-8 kronor. Tyvärr räckte inte kristallkulan hela vägen, utan jag sålde ur mig på 18 kr. Senaste handel är på 24 kr (förra veckan) – jag gissar att det beror ganska mycket på ens GAV hur pass nöjd man är med budet eller ej, för det har inte varit helt lätt att komma ur större volymer aktier via Pepins plattform.