Nobben, tre gånger om!

GolfStar - ett onoterat bolag

Golfstar, United Spaces och Yogayama. Tre nya bolag på Pepins, som alla får nobben av oss. Nedan förklarar vi varför.

Golfstar

Varför vi väljer att inte investera i GolfStar har vi berättat tidigare, se denna länk, men vi vill understryka att hade vi spelat golf så hade vi direkt köpt bolaget, förmånerna man får som aktieägare är väldigt intressanta och väger upp risken i bostadsmarknaden. Vi hoppas att vi har fel kring den allmänna bostadskonjunkturen och kanske köper in oss i bolaget i andrahandsmarknaden om ett år. Hade det här caset kommit ut på marknaden för ett år sedan så hade vi laddat bössan och skjutit in oss på en större post än vanligt, men nu känns risken för stor.

GolfStar - ett medlemskap med spel på många olika golfbanor, men också i praktiken en aktör vid bostadsutveckling.
GolfStar – ett medlemskap med spel på många olika golfbanor, men också i praktiken en aktör vid bostadsutveckling.

United Spaces

Givet att vi har en lågkonjunktur på kommande, så är ett sorts upscale kontorshotell bland de första att ta stryk. Har vi fel kring lågkonjunkturen så får vi stå med lång näsa, för affären är i grunden intressant. Hade Pepins inte schabblat med kommunikationen till ägarna i Barista så hade vi nog köpt en mindre post ändå av princip, men nu har vi ju slutat att ”köpa blint” och då får vi lita på vår negativa marknadssyn som vi samtidigt hoppas är fel, men vi positionerar oss mot affärer som inte är konjunkturkänsliga.
Vi är också allergiska kring en formulering i teasern, ”Bolaget prioriterar tillväxt framför lönsamhet där varje ny etablering är en betydande investering och bedömningen är att det framgent kommer ta cirka 18 månader för att nå lönsam beläggning”.
Själva prioriterar vi lönsamhet…

Yogayama

Har Pepins gått och blivit ett nytt Fundedbyme? Yoga? Det ska bli väldigt roligt att läsa prospektet för att se hur de kan motivera en värdering som de vill ta in 24 miljoner kronor på. Uppenbart fattar vi ingenting, och missar här något fundamentalt, för det här låter ju inte klokt. Teasern är också full med klyschor, enbart ”blockchain” och ”börsnotering” saknas…