Tankar om GolfStar på @Join_Pepins

Pepins har två intressanta case ute på sin sajt (förutom det iskalla Djurgården, som vi skrev om tidigare): GolfStar och Frilans Finans. Låt oss prata golf!

  • Jag spelar inte golf själv, men jag misstänker att många golfare kommer investera i det här caset då delägare kommer få rabatt på greenfee och medlemsskap.
  • Golfare tenderar att ha bra med pengar.
  • Tanken om att bygga bostäder på överbliven mark nära golfbanorna är mycket mycket intressant. Det är dock en risk i projektet, just nu är vi på väg in i en fastighetsbubbla (fast det har jag sagt länge, men det är flera som säger att det är väldigt trögt att sälja bostäder i Stockhom nu, folk kommer inte på visningarna).
  • Samtidigt tar det flera år att ta fram en detaljplan, så en bostadskrash i morgon innebär inte att projekten går i stå, de kanske är planerade när det börjar byggas igen.
  • GolfStar är ett perfect crowdfundingcase, delägarna kommer golfa på de anslutna banorna, det vill säga delägarna bidrar till företagets omsättning och vinst genom att vara delägare.

Fondanalys GolfStar på Pepins
Värderingen på projektet är såklart av stor vikt, och det vet vi inte förrän Pepins släpper caset för teckning, men vi står redo med kreditkortet. Troligen köper vi en ”standardpost” på runt 25.000 kronor men känns det hela dyrt kommer vi att köpa för runt 10.000 kr. Att vi ska investera är i alla fall helt klart, med förhoppningen att alla intresserade golfare inte hinner in genom nålsögat, och att de därmed vill/behöver köpa sina aktier dyrare i andrahandsmarknaden.