Kronfönster: Branschen i kris, usel rapport

Dags att byta ut det gamla fönstret mot ett från Kronfönster?

Att lyxbostadsutvecklarna har det krisigt har väl inte undgått någon. Fallande bostadspriser framför allt i Stockholmstrakten har gjort att tydligen hela byggbranschen befinner sig i gungning. Kronfönster levererade en usel rapport inför dagens handelsrunda på Pepins Markets, och berättar i rapporten om en vikande konjunktur:

Från rapporten i Kronfönster

Bolaget konstaterar att den stora satsningen på träfönsterproduktionen i Polen inte har gett
den effekt Bolaget önskat och ser därför fortsatta problem att nå effektivitet och lönsamhet
inom detta segment. Konjunkturen för nyproduktion av hus har vikt rejält samtidigt som en
stark prispress inom segmentet pågår. Bolaget kan inte fortsätta att producera en modell av fönster med förlust utan har tagit ett inriktningsbeslut om att reducera verksamheten eller eventuellt helt avveckla denna modell. Utvärdering om omfattning och tillvägagångssätt pågår.
Vidare har även priserna på bostadsrätter, framförallt i storstäderna, gått ner vilket gör att
föreningarna helt plötsligt är mer försiktiga med att investera i renoveringar. Denna marknad är viktig för bolaget och har också påverkat resultatet negativt.

Dags att byta ut det gamla fönstret mot ett från Kronfönster?
Dags att byta ut det gamla fönstret mot ett från Kronfönster?

Personligen skulle jag inte ta i något som har med byggbranschen med tång i dagsläget. Detta inkluderar det nya Pepinsbolaget SkyMap eller de gamla Pepinsbolagen GolfStar, Urban Green och Kronfönster. Eller för den del inte heller egenägd bostad. Kronfönster faller till 6 kronor på rapporten, med usel köpsida.

Övriga noteringar i Pepinshandel

Övriga noteringar av intresse denna handelsrunda

  • Alvestaglass: Inte oväntat en kanonrapport med 60% försäljningsökning year/year i augusti, och stiger en tiokrona til nya rekordnivån 165 kr.
  • Barista: En hel del som säljer på fyra öre för att i alla fall dra nytta av ett förlustavdrag.
  • Escapat: Bra ”rapport” (dvs ett bra vd-brev) som hintar om kanonskörd. Aktien stiger en krona eller två till 73/74 (köpare/säljage har inte mötts än). Edit: 73 kr blev det till slut.
  • Invoicery (Frilans Finans) har sin första handelsrunda nästan på årsdagen av crowdfundingrundan och handlas till noteringspriset 50 kr.
  • Superfruit: verkar gå enligt plan enligt rapporterna vi får, men aktien backar en krona.
  • Pepins backar själva med en krona. Jag är glad jag klev ur för länge sedan.
  • Djurgården Hockey: Ja, detta sorgebarn, jag fattar inte varför inte Djurgården gör någon som helst reklam till sina medlemmar att de kan köpa aktier på andrahandsmarknaden. Skärpning!