Framgångsrika strategier för aktiehandel online

trading

Aktiehandel kan ge en mängd lönsamma möjligheter, som en marknad med höga nivåer av likviditet och volatilitet. Att handla aktier online kan också innebära att möjligheter dyker upp, vilket du enkelt och snabbt kan reagera på.

Men, som med alla investeringar, kommer det med sina risker, så att ha en tydlig strategi på plats kan förbättra dina chanser.

Här är några av våra bästa tekniker för att leda din handelsresa till framgång.

Research, research, research

Den viktigaste strategin är att göra omfattande research innan du börjar handla med aktier.

Detta bör inte enbart innebära en förståelse för aktiemarknaden i allmänhet, utan de enskilda tillgångarna du vill investera i. Du bör också känna till de faktorer som påverkar aktiemarknaden, se till att hålla dig uppdaterad med relevanta händelser och alla senaste nyheter.

Fördelen med aktiehandel online är att det finns gott om resurser tillgängliga. Beroende på handelsplattformen kan du faktiskt få utbildningsmaterial för att utöka dina kunskaper.

Därför är en undersökning av onlinehandelsplattformen också en viktig aspekt, för att hitta den bästa för dig och dina investeringar.

London Stock Exchange är en av de största onlinehandelsplattformarna för aktier, men vissa handlare väljer finansiella derivat och en CFD-handelsplattform – vilket betyder contract for difference – eftersom detta inte involverar ägande av den underliggande tillgången.

Se till att välja en reglerad och pålitlig plattform, som erbjuder den omfattning av råd och stöd som du behöver.

trading

Börja med ett demokonto

En handelsstrategi fungerar bäst när den har prövats och testats, och det är här som ett demokonto kan vara fördelaktigt. När du handlar online kan du välja att först använda ett demokonto, inte bara förbättra ditt förtroende för marknaden, utan också för att skapa en strategi utan att använda något av ditt kapital.

När du är redo att gå vidare till investeringar med riktiga pengar är det bäst att börja med en liten mängd kapital och köpa aktier i olika företag. Detta kan sprida risken, eftersom eventuella förluster inte kommer att motsvara ett betydande belopp, och alla faktorer som påverkar marknaden kan vara oproportionerliga mellan de olika aktierna.

Daytrading

Denna strategi används av individer som öppnar och stänger sin position på aktiemarknaden under samma dag, i syfte att dra nytta av dagliga kursrörelser. Förståeligt nog är dessa kända som daytraders.

Det kräver en djupgående kunskap om de investerade tillgångarna, samt att vara uppmärksam på de fundamentala faktorer som kan påverka marknaden.

Daytraders är ständigt på pulsen när det kommer till stigande eller fall i räntor, företagens resultatrapporter eller eventuella PR-katastrofer som dyker upp – allt detta kan omedelbart påverka kursen på en aktie.

Contracts for difference

Som tidigare nämnts kan aktiehandel online involvera ett finansiellt derivat, som CFD:er. Detta är en populär strategi bland erfarna handlare. Det handlar om spekulation av värdet på aktier, utan att äga den underliggande tillgången.

Istället köper handlaren ett visst antal kontrakt, så kallade enheter, med vinsten eller förlusten beräknad från skillnaden i kurs från öppning och stängning av kontraktet.

Till skillnad från traditionell aktiehandel kan du dra nytta av att spekulera på både en stigande eller fallande marknad. Du kan också använda hävstångseffekt, vilket möjliggör större exponering mot marknaden, utan den fulla andelen kapital som behövs för att göra handeln. Du måste dock ha en full förståelse för hur hävstång fungerar, eftersom det kan förstora både dina vinster och förluster.

Det finns flera andra strategier som du kan använda vid aktiehandel online, såsom swing trading, social trading, buy-and hold, och position trading, såväl liksom de som nämns ovan.

Alla kommer med sina för- och nackdelar, men det är alltid bäst att välja en strategi som passar din handelsstil.