Tävlingsbidrag till Skraknästet

Skraknästet logotype, ingen final i Skraknästet i år.

Draknästet har ni väl alla hört talas om, svenska TV-varianten av Dragons Den. I programmet får entrepenörer visa upp sig och sina idéer inför några investerare. Åland vill inte vara sämre, och den åländska varianten heter Skraknästet. Storskraken är en söt liten fågel, till skillnad från drakar… vilket visar den åländska mentaliteten lite.

Par av storskrake, med hanen i förgrunden. Foto: Bengt Nyman
Par av storskrake, med hanen i förgrunden. Foto: Bengt Nyman

Skraknästet är en tävling för entreprenörer på Åland. Tävlingen arrangeras för att uppmuntra och främja entreprenörskap på Åland. Bakom tävlingen står Ålands Näringsliv och Ålands Utvecklings Ab.

Vinster i Skraknästet

  • 5000 € att fritt spendera i bolaget för att utveckla idén.
  • Option på en tilläggsinvestering från ÅUAB (enligt följande kriterier: idén skall vara unik och ny för Åland, bolagets hemort skall vara på Åland, bör ha stor tillväxtpotential och vara genomförbar).
  • Mentorskap via Ålands Näringsliv.
  • En plats i Business Lab.
Skraknästet logotype
Skraknästet logotype

Vi har (kommer, då tävlingen öppnar på måndag) skickat in ett bidrag som vi tror har stora chanser att vinna. Men det vore kul att ha någon att slåss emot, så ställ upp i tävlingen du också! Själv är jag ju Stockholmare, men har teamat ihop mig med två personer bosatta på Åland. I och med att vårt bidrag syftar att få fler turister till öarna, så är mitt svenska medborgarskap knappast en nackdel, snarare en fördel. Vad vårt bidrag går ut på kan jag givetvis inte säga i det här skedet, men det handlar i alla fall om att få kryssningsresenärerna att kliva av båten…