Vad talar för den svenska börsen? Inget!

Svenska börsen konkurs

Svenska valutan har fallit mot dollarn och Euro rejält de senaste månaderna. Med andra ord har svenska börsen varit en usel investering för utländskt kapital. Utifrån lär vi inte se några ”nya pengar” som pumpas in i svenska aktier. Inbegripet valutaeffekten har svenska börsen varit en av de sämsta i Europa i år. Till och med värre än Grekland!

Samtidigt har vi en kraftig nedgång på i alla fall lokomotivet Stockholm vad gäller bostadsmarknaden. Vissa kallar det krasch redan men risken är att vi bara sett början. Vi är på väg in i en lågkonjunktur efter flera goda år. Konjunkturen går alltid i cykler, och nej det är inte annorlunda nu. Valet i höst kommer bli kaos och ge ett maktvakuum innan partierna kammat sig och hittat en stabil lösning på SDs kommande framgångar. Samtidigt belastas samhället av väldigt stora kostnadsökningar på grund av invandringen.

Svenska börsen

Den försiktige går ur börsen helt och hållet i alla fall fram till valet och några månader därtill. Den våghalsige hittar ett sätt att blanka börsen. Det finns väldigt stor nedsida, och mycket liten uppsida, det behövs inga Tekniska Analyser för att se, det räcker att spå i kaffesump. Vi på Fondanalys.se står i alla fall vid sidlinjen med stora delar av kapitalet just nu,