Dragloket Alvestaglass tuffar på

I går kom en kanonrapport från Alvestaglass som gillas av marknaden, som idag tuffar på en tiokrona på Pepins market, upp till 120 kr. Samtidigt kom det ett PM om ett samarbetsavtal med Diplom-is gällande distribution av bolagets HiLo-glass på den norska marknaden, vilket gör att vi fortsatt tror att aktien ska öka i framtiden. Behåll.

Barista hade sin första handel efter ett år av besvikelser, som vi tidigare skrivit om. Det finns någon som fortfarande tror på bolaget och lagt en köporder på 5 kr. Hade vi haft förtroende för ledningen så hade det varit attraktiva nivåer att köpa in sig mer i bolaget, men nu saknas det och då försöker vi kliva ur. Dock är köpsidan mycket mindre än säljsidan, så vi kommer bara få sålt några fåtal aktier, men vi får se det som en läxa och i alla fall se det som att vi får ett litet förlustavdrag till deklarationen. Sälj.

Kronfönster handlas för första gången efter etttårsjubileet, handlas ner till 17 kr från noteringskursen 19 kr. Nu äger vi inte aktien, men hade vi gjort det så hade vi nog behållit den.

Domaine d’Escapat handlas till 70 kr, samma nivå som förra gången. Vi behåller.
Slutligen firar Train Alliance ettårsjubileum sedan noteringen. Köpare och säljare har mötts på 12.70, ned från 17 kr i introduktionen. Skönt att nu efter ett år kunna släppa den ”bevakningen”.

Första handel-modellen
BolagAvkastningTid
Alvestaglass30%6½ mån
Paradox50% +dagar
XTC20%1 år
Train Alliance-1%4 mån
Bangerhead *0%3 mån
Domaine d’Escapat30%9 mån
Barista-75%13 mån
Kronfönster-10.5%12 mån
Ettårsmodellen
BolagAvkastningTid
Alvestaglass80%11 mån
Paradox109%1 år
XTC20%1 år
Domaine d’Escapat40%1 år
Bangerhead *0%3 mån
Barista-75%13 mån
Kronfönster-10.5%13 mån
Train Alliance-25%12 mån
* = Noteringen misslyckades, insatserna återbetalades men var uppbundna under denna tid.