Olika anledningar till att ta ett SMS-lån

SMS-lån

Att ta ett SMS-lån (snabblån) är inget som rekommenderas för dig som letar efter finansieringsalternativ, men det kan däremot vara en räddare i nöden om du råkar hamna i knipa. Ibland räcker inte lönekontot till när du får en oväntad räkning, eller om du stöter på utgifter i form av tandläkarbesök och dylikt.

I denna text presenterar vi ett antal anledningar som kan motivera valet av ett SMS-lån, bland annat genom att jämföra SMS lån från Moneezy. Fördelarna med sajter som dessa är att du kan ställa de olika alternativen mot varandra, en aspekt som är viktigare än någonsin i dagens lånedjungel.

Oväntade utgifter och paniklösningar

Även om vi såklart alltid rekommenderar att folk ska ha ett buffertsparande för oväntade utgifter, så vet vi att många personer lever från löning till löning. Den enda godtagbara anledningen för ett SMS-lån är att lösa en akut situation som uppstår utan förvarning, exempelvis om du behöver betala en avgift som inte kan vänta fram till nästkommande månad. Även om dessa situationer sällan uppstår är det ändå bra att veta om möjligheten av ett SMS-lån, särskilt då du kan ansöka om mindre belopp som du kan betala tillbaka vid nästa löning.

Den vanligaste oväntade utgiften du kan stöta på är en reparation för bilen, något som dessvärre kan bli väldigt kostsamt beroende på vilka delar som behöver ersättas. En bil är dessutom ett färdmedel som många behöver för att ta sig från plats a till plats b, alltså en väldigt viktig kostnad som behöver lösas på en gång.

Andra problem kan vara besök till tandläkaren vilket också kan kosta mer än du tänkt från första början, särskilt om det krävs flera besök. I viss mån kan även läkarkostnader utgöra en oväntad kostnad, framförallt om det gäller privata kliniker.

SMS-lån

Var noga med att hitta den lägsta räntan

När det handlar om SMS-lån klassificeras de som högkostnadskrediter, något som även framgår vid jämförelserna av dessa. Detta innebär att räntan är väldigt hög jämfört med ett sedvanligt lån, en egenskap som tydliggörs för att varna konsumenterna innan de tecknar ett sådant.

Genom att ställa de olika lånen mot varandra kan du välja ett alternativ som har lägre ränta, framförallt för att se till att du inte betalar mer än nödvändigt. Tänk också på att snabblån ger dig mycket sämre villkor jämfört med ett vanligt banklån, samt att de endast ska användas för akuta inköp.

Att finansiera andra lån med ett SMS-lån är en väldigt dålig idé, särskilt med tanke på räntekostnaderna. Vid ett belopp på 15 000 kronor kan du till exempel få betala tillbaka över 20 000 kronor, en väldigt stor skillnad jämfört med traditionella lån. I regel erbjuds inte heller särskilt stora belopp när du ansöker om dessa vilket också är en omfattande skillnad sett till traditionella lån.

Många skillnader på SMS-lån

Även SMS-lånen skiljer sig från varandra vilket kan bra att veta om. Några erbjuder lån till dig som är 18 år, medan andra kräver att du har fyllt 23 år, en väsentlig skillnad som kan vara helt avgörande beroende på vem som ansöker.

Andra avvikelser du kan stöta på är själva upplysningsföretaget som gör kreditkontrollen, eller räntan på det ansökta beloppet. Lyckligtvis kan du oftast justera i en lånekalkylator hos jämförelsesajterna för att se hur de skiljer sig, men även för att räkna ut totalkostnaden och vad du behöver betala per månad.

1 kommentar

  1. Ruttet

    Jösses. Det här var ett riktigt skräpinlägg. Istället för att förespråka ett visst sparande för att kunna täcka dessa tandläkarbesök eller reperationer för bilen så förespråkar ni SMS-lån. All er trovärdighet försvann för att ni säljer ut er för att göra reklam för andra. Ruttet. Riktigt ruttet.

Kommentarer är stängda.