Fortissio – Mäklarrecension

Fortissio

Det har blivit allt populärare att handla med valutor, och många företag har gett sig in på marknaden. Ett av dessa företag är Fortissio, som vi ska recensera i den här artikeln. Vad är Fortissio, hur fungerar det? Det är den viktigaste frågan vi ska försöka besvara.

Fortissio följer gällande reglering

Finansmarknaden är en av de branscher som är mest reglerad. Detta gäller inte bara i Sverige utan även internationellt. Fortissio trading följer de regler som gäller på marknaden till punkt och pricka. Det är mycket viktigt för bolaget att hela tiden följa de regler som gäller, reglerna finns där för att kunderna ska känna sig trygga.

Fortissio tar sina kunders intressen på allra största allvar och det är därför som handelsplattformen inte bara följer reglerna från Finansinspektionen utan också går ett steg längre och har villkor som är förmånligare för kunderna än vad reglerna för branschen är.

Låga kommissioner hos Fortissio

Vid valutahandel är kommissioner det vanligaste sättet som mäklarna tjänar pengar. De allra största bankerna tar ut kommissioner på valutahandel och det gör de små kioskerna som säljer valuta till turister också. Det är inget konstigt med kommissioner, det som är viktigt att veta är att Fortissio har väldigt låga kommissioner jämfört med konkurrerande plattformar.

Att kommissionerna hålls låga är förstås en mycket stor fördel för dig som handlar med valuta hos Fortissio. Du vill självklart inte att dina vinster ska ätas upp av höga kommissioner. Hos Fortissio kan du dock vara trygg i förvissningen om att kommissionerna tillhör marknadens lägsta.

Fortissio

Dina tillgångar är säkra hos Fortissio

Hos Fortission är dina tillgångar säkra. Vår nätplattform för valutahandel ger dig ett eget konto med en mycket hög säkerhet. Inga obehöriga kommer att kunna komma åt dina tillgångar. De olika tillgångar som du kan handla med är förstås först och främst valutor men även andra typer av instrument relaterade till valutor, men även instrument för råvaror och aktier.

De olika typer av tillgångar som du har på ditt konto hos Fortissio kan sorteras på olika underkonton och du kommer att erbjudas möjlighet att skapa rapporter och lätt kunna ha god översikt över ditt konto.

Kontotyper som erbjuds hos Fortissio

Fortissio erbjuder dig som kund ett antal olika konton att välja mellan. Fortissio har hela nio olika typer av konton som du som kund kan välja mellan. Vilken typ av konto du får beror på hur stora belopp du sätter in på ett konto. Vid en insättning på cirka 2,000 kronor får du ett ”Basic-konto” men om du sätter in större belopp får du andra typer av konton.

Det som skiljer de olika kontona åt är att om du sätter in större belopp så får du större rabatt på kommissionen. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns risker med att investera så bara för att rabatterna blir större betyder inte det att du kommer att tjäna mer pengar.

Fortissios plattformar

Den handelsplattform som Fortissio använder kallas för PROfit. PROfit är tillgänglig både via en vanlig dator och som app för en smart mobiltelefon, för iOS och Android.

Det är förstås en stor fördel att kunna handla med valutor och andra instrument både via en dator och med en smart telefon. Du behöver aldrig bekymra dig för var du är och du kan titta till dina investeringar hela tiden.

Webb-PROfit

Fortissios handelsplatform, PROfit, kan som sagt användas både via en dators webbläsare och via en smart mobiltelefon.

Webbplatformen för PROfit är mycket enkel att använda. Precis som på många andra webbplatformar får du som användare ett eget konto, Fortissio har en mycket hög grad av säkerhet på sina konton. Via ditt användarkonto kan du komma åt dina handelskonton och göra de transaktioner som du är intresserad av. Fördelen med att använda Fortissios PROfit via en webbläsare på en dator är att du lättare kan få överblick genom att till exempel använda en stor skärm, eller flera skärmar rent av.

Mobil-PROfit

Fortissios mobila PROfit-plattform har precis som PROfit för stationära datorer en hel del fördelar. De typiska fördelarna för PROfit för smarta telefoner är förstås att du kan använda den oavsett var du befinner dig. På en dynamisk marknad är detta en mycket stor fördel. Du som tagit en position på marknaden vill förstås kunna bevaka denna utan att behöva göra det utan att behöva sitta stilla framför en skärm hela dagarna. Med PROfit för mobiltelefoner kan du röra på dig och fortfarande sköta dina affärer hos Fortissio.

Sammantaget kan vi konstatera att det är en stor fördel för dig som handlar på finansmarknaderna att Fortissio erbjuder plattformar som PROfit, som fungerar på både stationära och mobila enheter.

Fortissio har en sammanlagd investeringsförsäkring

Det är riskfyllt att investera, vilket alla investerare vet men tenderar att glömma bort ibland. En investeringsförsäkring är därför en mycket bra produkt eftersom den ger investeraren ett visst skydd, genom en säker men låg garanterad avkastning.

Nackdelarna med en investeringsförsäkring ligger förstås å andra sidan helt och hållet på andra sidan. Risk och avkastning är intimt förknippade och den sanning som stått sig genom åren är att en hög potentiell avkastning ofta kommer med hög risk medan en låg förväntad avkastning ofta innebär en mycket lägre risk.

Omdömen om Fortissio

Fortissio har fått mestadels goda omdömen från kunderna.

Nedanstående omdömen är ganska typiska för vad kunder har att säga om Fortissio:

”PROfit-plattformen förändrade mitt sparande helt och hållet. Nu kan jag följa marknaden oavsett var jag är och ändra min portfölj flera gånger per dag om jag vill det. Super!”

 

 ”Fortissios system kändes komplicerat först men när jag laddat ned appen var det hur enkelt som helst. Jag började försiktigt men nu har jag ganska mycket pengar investerade.”

 

”Enkelt. Säkert. Billigt.”

Slutsatser – Fortissio nätmäklare

När vi ska sammanfatta vår recension om Fortissio så kan vi dra följande korta slutsatser:

  • Fortissio är en modern, kundvänlig och seriös nätmäklare som alltid följer de lagar och regler som gäller för finansmarknaderna i de länder där Fortissio är verksamt
  • PROfit-plattformen är enkel att använda och det är bra att den fungerar för både stationära och mobila enheter
  • De kommissioner som Fortissio tar ut varierar med storleken på kundens investeringar men oavsett vilket så har Fortissio generellt lägre kommissioner än andra nätmäklare på marknaden