Resa i Sverige

EU-förordningen flyg

Kring dessa tider är det många människor som avstår från att resa. Vi glömmer ofta bort att vårt vackra land har lika mycket att bjuda på som ett på andra sidan av globen.

Men var kan man resa i Sverige? Vilka sevärdheter och vackra platser finns det som ”turist” att upptäcka? Flyger man kring dessa pandemitider kan det vara värt att känna till vilka EU-regler som gäller och vad som gäller vid försenade flyg. Vi rekommenderar att du vänder dig till Flightright för att lära dig mer om dessa EU-regler och vad som gäller vid inställda flyg.

Semester i Sverige: sevärdheter och upplevelser med flyg

Vårt avlånga land erbjuder allt från vackra skärgårdar och norrsken till en fantastisk mat- och modekultur. Det finns något att se och uppleva vart i Sverige du än befinner, oavsett om det är under en roadtrip eller förlängd weekend.

Att flyga inrikes har aldrig varit enklare än vad det är i dag med hela 38 flygplatser i landet. Men så är det ju det där med försenade och/eller inställda flyg som kan ställa till det. Vi har alla varit där, förtvivlade och arga över att flyget ställt till vår resa. Som tur är har vi särskilda rättigheter när vi reser inom EU.

EU-förordningen flyg

Vad gäller vid inställt flyg? När kan man få ersättning för försenat flyg? Flightright hjälper dig!

Flightright är ett företag som i åratal arbetat för att hjälpa flygpassagerare drabbade av flygförseningar eller inställda flyg att begära ekonomisk ersättning.

EU-förordningen säger att flygpassagerare som råkar ut för ett försenat, inställt eller överbokat flyg har rätt till ersättning. Dessa EU-regler gäller endast för flyg som lyfter eller landar i ett EU-land, och ersättningen du är berättigad till beror på distansen och inte biljettkostnaden. Omfattas din flygning av EU:s regler har du minimum alltid rätt till assistans och service från flygbolaget.

Räkna ut din kompensation med Flightright’s ersättningskalkylator

Det kan kännas svårt att beräkna hur mycket kompensation du är berättigad till utan hjälp. Beroende på omständigheter har du olika rättigheter. Men med hjälp av Flightright’s ersättningskalkylator kan du kostnadsfritt beräkna hur mycket ersättning du är berättigad till och sedan få hjälp med att kräva den.

För vem gäller EU förordningen?

EU-förordningen gäller för alla med en giltlig biljett och bokningsbekräftelse som påbörjat sin resa eller landar i ett EU-land. Reser du inom Sverige säkras alltså din resa av dessa EU-regler. Dessvärre gäller förordningen inte för de passagerare som reser på biljetter med en gratis eller nedsatt biljett som inte är tillgänglig för allmänheten. Den gäller heller inte för de resenärer som inte checkat in i tid. Däremot gäller den för resenärer som bokat sin resa med flygbolagens bonuspoäng.