Rekordmånga företagslån 2019

Småföretagare i Sverige lånar rekordmycket idag - rekordmånga företagsån!

Småföretagare i Sverige lånar rekordmycket idag. Inte negativt i sig, dock smått chockerande när man gräver sig djupare i siffrorna. Idag har EU infört en så kallad mikrogaranti vilket underlättar för företag med upp till nio anställda att erhålla finansiella medel för vidare expandering. Marginalen Bank var den första svenska bank som fick ta del av denna mikrogaranti. Den träder i kraft för alla mikrolån som Marginalen Bank erbjuder småföretag under en totalsiffra om 250 miljoner kronor. Marginalen Bank får alltså låna ut hela 250 miljoner kronor i företagslån till diverse småföretag och mikrogarantin gäller för alla dessa lån.

Man ska komma ihåg att dessa siffror gäller endast Marginalen Bank. I Sverige finns det idag väldigt många långivare som erbjuder företagslån och Marginalen Bank är inte ens den största. En av de jag själv har investerat i är ju Savelend. Vid djupare analys så märker man snart att småföretagare lånar i rekordhöga siffror idag och i takt med detta så växer Sverige också rekordsnabbt. Samtidigt växer skuldbubblan…

Företagslån med garantin

En företagare som söker ett företagslån med garantin behöver endast gå i borgen för 20 procent av lånebeloppet, som maximalt får uppgå till 250 000 kronor, eftersom garantin från EIF träder in och täcker resterande 80 procent. Räntan på lånet är 30 punkter lägre än för motsvarande företagslån utan garantin. I samarbete med rådgivningsorganisationen NyföretagarCentrum och med stöd av garantin lanseras även ett lån som är speciellt framtaget för nystartade företag – uppstartslånet. För att få ansöka om Uppstartslånet behöver även företagaren ha tagit ta del av rådgivning från Nyföretagarcentrum, bland annat med att ta fram en affärsplan och budget som utgör grunden i låneansökan.

Inte bara företagslån

Även privatpersoner lånar i rekordhöga siffror. Idag kan man ansöka om allt ifrån smslån till snabblån och andra typer av lån utan mycket arbete och lånen hamnar på kontot oftast inom väldigt kort tid. Lånen kan också betalas ut trots tidigare betalningsanmärkningar, med direkt utbetalning och andra förmåner. Önskar man låna pengar idag så har marknaden aldrig varit mognare för detta, och den växer bara snabbare och snabbare. För den som önskar låna pengar så finns diverse snabblån att hitta hos HittaSMSLån.

Småföretagare i Sverige lånar rekordmycket idag - rekordmånga företagslån!
Småföretagare i Sverige lånar rekordmycket idag

Saker att tänka på innan man ansöker om ett lån

Det är inte fel att låna pengar. Pengarna kan komma till hands för allt ifrån planer på investeringar, expansion eller konsumtion. Så länge man har möjlighet att betala tillbaka lånet så finns det inget fel i att låna pengar överhuvudtaget. Dock är det av extrem vikt att man faktiskt kan betala tillbaka lånet. Man bör därför se över sin budget och inte låna mer än man har möjlighet att betala tillbaka. Nedan följer några saker att komma ihåg när man lånar pengar som privatperson.

  • Jämför lånen innan ansökning. Som tidigare nämnts så finns det idag oerhört många långivare som erbjuder låntagare möjligheten att erhålla snabblån och företagslån. Jämför därför deras lånevillkor och se till så att du lånar hos den långivare som erbjuder bästa möjliga lånevillkor. Betala inte mer än du behöver.
  • Se till att du har råd med lånet. Låna aldrig mer än du behöver. Låna alltid inom budget. Lånet ska betalas tillbaka och detta kan man klart se innan man ansöker om snabblånet. Kommer du klara av månadskostnaden för lånet? Om så är fallet så är det bara att gå vidare, om inte så bör man överväga andra alternativ.
  • Välj rätt typ av lån. Idag kan man låna pengar på många olika sätt. Om det är osäkert exakt hur mycket som kommer att behövas kan det vara klokt att ansöka om en så kallad ”kontokredit”. Använd dig då utav en sådan och betala endast för den mängd pengar du i slutändan spenderar. Om du inte vet hur mycket du eventuellt kommer att behöva så ansök om en kredit och betala på så vis endast för det belopp du i slutändan spenderat. Kontokredit är ett nytt fenomen som uppstod hos oss i Sverige i slutet av förra året i samband med nya snabblånelagen.

Ett par ord på vägen

Använd dig av tipsen i punktlistan ovan innan du lånar så kommer du snart att erhålla det bästa lånet som passar just din situation bäst. Det finns som sagt många långivare på marknaden idag och att inte använda sig utav detta för att minska räntekostnaderna är att gå miste om en möjlighet som kan spara en stora pengar i det långa loppet.