Re:member Flex – Sveriges bästa kreditkort

re:member

Kreditkortsmarknaden kan kännas som en riktig djungel. Med ett tiotal privata kreditgivare – för att inte glömma alla storbanker – och 50+ kreditkort, kan det minst sagt vara svårt att hitta det bästa kreditkortet.

Men det finns en aktör och ett specifikt kreditkort som utmärker sig och som flera etablerade aktörer i branschen har utsett till det bästa kreditkortet. Kortet i fråga är Re:member Flex och på följande sida kan du läsa mer om varför just detta kreditkort är så bra.

Re:member Flex är ett registrerat varumärke av Entercard som i sin tur ägs av Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Högsta kreditutrymmet är 100 000 SEK.

Gratis och med låg ränta

En av de viktigaste aspekterna med ett kreditkort är att det ska erbjuda ekonomiska fördelar för en så liten kostnad som möjligt, och här utmärker sig verkligen Re:member Flex. Kreditkortet har nämligen ingen årsavgift och är således gratis att äga och använda.

Även krediträntan är acceptabel och sätts individuellt för varje enskild kund på mellan 9,74% och 24,74%. Dessutom får man tillgång till 56 räntefria dagar om året vilket innebär att du kan delbetala utgifter under nästan 2 månader utan att behöva betala någon ränta.

re:member

Bra för shopping

En av de främsta användningsområdena för ett Re:member Flex är shopping, dels när man handlar i fysiska butiker med främst när man shoppar på nätet. Kortet erbjuder nämligen:

  • Rabatter – du får upp till 25% exklusiv rabatt i 300 utvalda nätbutiker. På Mina Sidor erbjuds dessutom en rad tips på hur man bäst shoppar på nätet och utnyttjar kreditkortet till fullo.
  • Prisgaranti – alla köp du genomför på kortet inkluderas av en 90 dagars prisgaranti. Skulle du hitta samma vara för ett lägre pris inom 3 månader så täcker Re:member mellanskillnaden.
  • Du kan också köpa till ett Trygghetspaket för 129 kronor om året och bland annat få Allrisk på hemelektronik i 2 år.

Perfekt till resan

Re:member är även ett utmärkt resekort med flera förmåner kopplade till resor. Den kanske viktigaste är den kompletterande reseförsäkringen som täcker dig och dina medresenärer. Försäkringen fungerar som ett komplement till reseskyddet som du har via din hemförsäkring och gäller för allt som man inte vill ska hända på resan, dvs. sjukdom, skador, stöld, avbeställningsskydd och mycket mer.

Smart när man tankar

Under 2021 utvidgade man Re:member Flex förmånerna till att även inkludera en riktigt bra drivmedelsrabatt. Rabatten gäller hos alla Preem-stationer i hela Sverige och ger dig 15 öre i rabatt per liter bränsle (både bensin och bränsle). Så är Preem den bensinstation du föredrar kan du spara mycket på att alltid betala för bränsle med ditt Re:member Flex.

Glöm inte kraven

I likhet med alla kreditkort måste man leva upp till vissa krav för att beviljas ett Re:member Flex. För det första genomförs en kreditupplysning på alla ansökande. Detta görs för att säkerställa att personen i fråga inte är skuldsatt med betalningsanmärkning och har en ordnad ekonomi med tillräcklig kreditvärdighet.

Vidare måste den ansökande vara minst 20 år gammal, vara bokförd i Sverige och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor om året (8 333 kronor i månaden). Observera att CSN inte räknas som inkomst och att man därför inte kan ansöka om Re:member Flex som student utan jobb vid sidan av studierna.