Anledningar till att sälja bostaden med en mäklare

mäklare

Sälja en bostad kan vara en komplex process som kräver tid, energi och kunskap. Många säljare väljer att anlita en mäklare för att få hjälp med den här processen, och det finns många fördelar med att göra det. 

För det första har mäklare den kunskap och erfarenhet som krävs för att sälja en bostad effektivt och professionellt. De har också ofta tillgång till ett spekulantregister med potentiella köpare, samt kunskap om det lokala bostadsmarknaden. En erfaren mäklare kan hjälpa dig att göra en realistisk värdering, genomföra visningar, samt hjälpa dig med allt från kontraktsskrivning till tillträde.

Så om man vill öka chanserna att sälja bostaden till ett högre pris, eller vill ha hjälp med allt från visning till kontraktskrivning, så är det bästa alternativet att anlita en mäklare.

mäklare

Jämföra mäklararvoden

Det finns förstås flera saker som är viktiga att tänka på när du ska anlita en mäklare. Ta reda på vilka mäklare som finns där du bor, eller där bostaden som ska säljas finns, och fundera över vad som känns viktigt för dig i valet av mäklare. Är det ett så lågt arvode som möjligt, en mäklare som du verkligen känner förtroende för, att så mycket som möjligt ingår i arvodet eller någonting annat?

Arvodet brukar ofta vara en viktig del, och det här kan vara bra att fundera lite extra över. Ta gärna reda på information om mäklararvoden, så att du har koll på allting du behöver veta redan innan du hittar mäklare och skriver avtal.

Arvodena skiljer sig mellan olika områden

Arvodena skiljer sig mellan olika områden så är det förstås viktigt att du kollar upp mäklararvoden i den stad eller på den ort där du tänker sälja bostaden, till exempel så skiljer sig mäklararvoden i Uppsala från mäklararvoden i Göteborg.

Glöm inte att kolla vad som ingår

Mäklararvoden kan variera rejält mellan olika mäklare och även vad som ingår i arvodet skiljer sig mellan mäklarna. Det lägsta priset är alltså inte alltid det mest prisvärda.