American Express kreditkort från SAS

SAS-brandat kreditkort från American Express

Det kreditkort jag använder allra mest är det Sas-brandade kreditkortet från American Express. Med det kortet får jag årligen en resa för halva poängpriset.

Flera olika American Express kort

Amex har flera olika kreditkort, där de med Sas-brandning heter:

  • SAS Amex Classic. Classickortet ger dig 10 Sas Eurobonuspoäng för varje 100 kr du handlar för på kortet. Kortet är gratis och när man handlat för 100.000 kr under ett år så får man resa för halva poängpriset inom Europa.
  • SAS Amex Premium. Premiumkortet ger dig 15 poäng per 100 kr. Det här kortet kostar dock 85 kr i månaden (1020 kr/år) men ger dig en resa i hela världen för halva poängpriset när du handlat för 150.000 kr.
  • SAS Amex Elite: Elitkortet kostar svettiga 335 kr/månad (4020 kr/år) men kommer med en rad fördelar för den som reser mycket.

Jag använder mig av Sas American Express premium. Jag lägger samtliga mina vardagliga kostnader på detta kort. När jag reser i tjänsten så tas hotell och flyg på detta kort. Reseförsäkringen är bra. Jag når upp till 150.000 kr årligen i spend på kortet, och får då en resa för halva Sas-poängpris i hela världen. Jag och frugan siktar på en resa till USA så fort Trump försvinner från Vita Huset, och då flyger vi i Businessclass för några 100-lappar i skattekostnader, tack vare det här kortet. Detta är en mycket bra deal. 1000 kr årligen för ett kreditkort är en stor kostnad. Men jag tjänar igen det med råge.

SAS-brandat kreditkort från American Express

SAS-brandat kreditkort från American Express

Min trio av kreditkort

Jag har tidigare beskrivit de andra två kreditkorten jag har i plånboken: dels det SJ-Prio brandade Mastercardkortet och dels det Norwegianbrandade kortet från Visa. Tillsammans med American Express kort från SAS är detta en optimal trio för mig. Jag använder Amexkortet så ofta jag kan, och speciellt till resor och hotell så jag får en hygglig reseförsäkring. På de platser om inte tar American Express så använder jag SJ-Priokortet. Slutligen så använder jag Visa-kortet till alla småkostnader som ska tas på mitt eget lilla AB. Det är väldigt skönt att ha detta separerat. Visa-kortet fungerar också som en absolut sista backup.

Som ni ser så är mitt fokus att generera poäng och återbäring att utnyttja på resor. Jag anser nämligen att det är här jag kan hitta flest sweetspots, och jag är glad över reseförsäkringarna. Notera min fetning ovan – för mig – någon annan läsare kan ha helt andra prioriteringar. Är ni småbarnsföräldrar så är exempelvis ICA-bankens kort det bästa matkortet enligt crediwizz.com. Är bilen ditt stora intresse och största utgift så kanske Shell Mastercard är rätt för dig. Så sätt dig ner och fundera: Vad vill du ha ut av ett kreditkort? Därefter väljer du vad som passar bäst!