Svensk politik – lugnet före stormen

Europaparlamentet i Strasbourg - svensk politik

Jag måste säga att jag tycker det är väldigt skönt att vi ännu inte fått någon regering i Sverige. Svensk politik och svenska civilsamhället står väl rustat utan någon som bestämmer. Det är till och med som så att Sverige får en välbehövlig andningspaus utan att några klåfingriga politiker ska komma med aktivistiska och populistiska beslut. Inget mer ”gratis” SL-kort, inget mer bidrag för elcyklar, inget mer stänga Bromma flygplats etc. Näringslivet får sköta sitt utan inblandning från politiker som ska förändra 3:12-reglerna. Bra så!

Psykopater i svensk politik

Jag ”lovar” – minst hälften av alla politiker på riksnivå, och en hel del på kommunnivå, är fullfjädrade psykopater. De är där för att de har ett behov av att bestämma över andra människor. Samtidigt är de inte tillräckligt funktionsdugliga för att fungera som en (mellan)chef i ett vanligt bolag. En hel del har också misslyckats med att vara egenföretagare. Lönen som karriärpolitiker i Riksdagen är lockande. Allt är upplagt för fel man på fel plats. Så, ju längre tid regeringsbildningen tar, desto bättre för Sverige! Belgien höll på i flera år med sin regeringsbildning en gång, kan de så kan vi!

Europaparlamentet i Strasbourg - svensk politik
Europaparlamentet i Strasbourg

Om man bara kunde önska att det var samma stillestånd på EU-nivå. Senaste nytt från dårfinkarna i Strasbourg är att EU-parlamentet ska bestämma vad Netflix ska visa. Enligt Di Digital ska det nämligen röstas fram en lag som säger att minst 30% av programinnehållet måste vara producerat inom EU. Man tar sig för pannan. Orsaken är att EU vill ”värna medlemsländernas egna produktioner”. Men jag vill inte betala för att se italiensk såpopera!

Nu inställer sig ett par frågor:

  • Netflix har varit tydliga med att de svarar med att då plocka bort sevärda utomeuropeiska tv-serier. Procentandelen EU-producerat ökar då, men inte antalet EU-producerade filmer. Det som sker är att vi får en sämre produkt.
  • Gamla svenska Åsa-Nissefilmer och tjeckisk dockteater lär vara billigt att köpa in för att täcka ”behovet” politikerna tvingar på oss. Men ska verkligen spanjorerna straffas med Åsa-Nisse?
  • Vad händer när Trump instiftar motsvarande lag, minst 75% USA-innehåll? 105% innehåll finns ju bara i politikernas värld, inte i den verkliga världen där normala människor befinner sig.

Sverige klarar sig bra utan regering. EU skulle klara sig bra utan EU-parlamentet! Tyvärr så kom jag ju tidigare fram till att det troligen inte blir något extraval utan att politikerna kommer lösa den så kallade krisen på något sätt. Det är synd.