Ruskigt nöjd med nya bloggen!

Jag registrerade ett konto på EgenSajt.se i går efter jobbet, och förde därefter över bloggen dit till egenhostad WordPressblogg. Det gick väldigt smidigt, på kanske totalt två timmars arbete var allt klappat och klart, inklusive ett varv med supporten:

1: Först så exporterade jag allt innehåll från min gamla WordPressblogg till en xml-fil.

2: Installera WordPress på nya webhotellet, och importera xml-filen. Det gick väldigt smidigt, det enda som inte kom över ar kontaktdatafältet som jag fick installera som egen widget lite senare, samt att ett antal radbrytningar i gamla inlägg försvunnit, det kan jag leva med.

3: Fick inte SSL-certifikatet att fungera som det skulle, så ett mail till supporten klockan 19:45 en fredagkväll i juli. Fick ett svar 19:52 med en uppföljande fråga som jag svarade på direkt, och 20:02 var problemet löst (givetvis var det jag som inte hittat rätt inställning bara). Imponerande svarstider mitt i semestertider, jag trodde att ”jag får väl svar någon gång i början på nästa vecka.

Klart! Längst tid tog det att välja utseende på bloggen, jag tycker verkligen att det här temat som jag valt är fantastiskt bra på datorn, och helt dugligt på mobilen. Vad tycker ni?

Än så länge kan jag verkligen rekommendera EgenSajt.se och uppmanar er alla att flytta över era egna bloggar från gratistjänsterna till en egen miljö. När man har kontrollen över sin egn blogg så har man också makten över sin egen blogg, på ett helt annat sätt än när man kör ”gratisversionen” på WordPress.com.

I dag lördag har jag sedan lekt med Google Analytics, anmält mig till Google Adsence och Google Search Console. Jag har mycket att lära vad gäller dessa verktyg, det ska bli en spännande resa.

 

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Facebook
Google+
https://fondanalys.se/2018/07/22/ruskigt-nojd-med-nya-bloggen">