Bloggflytt

Som ni kanske märkt den senaste tiden så har bloggen ibland varit nedlusad med reklambanners: Trafiken till sajten har tydligen varit av sådan kvalitet att WordPress.com tycker att det är värt att slänga upp reklam, samtidigt som trafiken inte är av den kvantitet att någon del av pengen hamnar hos oss.

Vi har då tre val:
1) Gilla läget
2) Uppgradera till ett betalkonto hos WordPress för att få bort reklamen
3) Skaffa en egenhostad lösning

Vi kommer välja val nummer tre, och kommer flytta över sajten till egensajt.se. När vi startade bloggen för knappa två år sedan hade vi baktanken att lära oss lite om sökmotoroptimering och liknande. WordPress har ett relativt rudimentärt statistikprogram, egentligen vill man ju åt exempelvis Google Analytics, men det fungerar inte med gratisversionen av WordPress. Med en egen hostad sajt äger vi också makten över reklamen, och vi kan göra affiliatesamarbeten på ett helt annat sätt än nu.

Så, vad passar bättre än att sitta framför datorn och göra detta nu i sommarvärmen? Exakt, ingenting är bättre, för det är så varmt så vi ändå inte kan gå ut.

Är bloggen tidvis nere framöver så vet ni alltså varför.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Facebook
Google+
https://fondanalys.se/2018/07/18/bloggflytt">