Dags att överge Nordnet

Nordnet har en ny logotype

För ungefär ett år sedan flyttade vi majoriteten av vårt sparande från Nordnet till Avanza. Orsaken var då att Nordnet inte tog emot företagets onoterade aktier i Brygghuset Finn i vår depå. Avanza tog glatt emot oss med öppna armar.  Företaget stängde därför ner sitt Nordnetkonto. Privat flyttade vi ut allt utom pensionskonton, som är mer svårflyttade.

I dag fick vi bevis på att vi gjort rätt. Nordnet har nämligen gått ut med nya regler och kostnader för onoterade aktier.

Nordnet har en ny logotype
Nordnet har en ny logotype

Citat:
Vi har tidigare skickat ut ett meddelande kring förändringar gällande onoterade nordiska aktier. De nya villkoren innebär att det från och med den 1 juli 2018 är möjligt att flytta in onoterade aktier från hela Norden till Nordnet.

I samband med detta kommer vi att börja ta ut en avgift för förvaring av onoterade aktier hos Nordnet. Årsavgiften för förvaring uppgår till 300 kr per onoterat värdepapper och dras kvartalsvis från din depå. Första avgiften för kvartalet juli-september dras i oktober.
Har du många onoterade innehav i din depå kommer du enbart att behöva betala för tre innehav, vilket innebär att den maximala avgiften som kommer att dras är 900 kr per depå och år.

Nordnet tar för mycket betalt

Hyggligt att nu börja ta emot aktierna. Men det är ett löjligt högt pris, 300 kr per aktieslag som ligger på kontot är för mycket. Aktierna ligger där ofta år efter år efter år. Onoterade aktier är ju inget man köper och säljer dagligen. Alltså det är 1500 kr på fem år, den tid du minst måste hålla i dina aktier om du köpt aktier och dragit av dom som Investeraravdrag i skattedeklarationen, 1500 kr är absurt dyrt för en sådan tjänst.

Avanza tar ett courtage, jag tror på 39 eller 49 kr, när man gör en affär i onoterat och flyttar ut sina aktier ur depån. Avanza tar också noll kronor! i courtage för de som startar sitt aktiesparande och har under 50.000 kr på kontot. Perfekt för de som vill starta ett aktiesparande!

Nu ska vi fundera hur jag vi får bort våra pensionsfonder från Nordnet till Avanza. Om du liksom oss ger Nordnet fingret efter denna nyhet så glöm inte att maila och tala om varför du lämnar bolaget.