Försöker kliva ur Pepins

I förra månadens handel försökte vi sälja undan lite av de Pepinsaktier vi har, men säljtrycket var så högt (eller köplusten så liten) att vi inte hade någon lycka med detta.

Pepins släppte sin Q1-rapport i dagarna (den kan läsas via denna länk) och ingenting i rapporten får mig på andra tankar än att aktien ska bort från portföljen: Konkurs i Barista och i mitt tycke iskalla prospekt den senaste tiden (förutom Taku-Taku som är undantaget som bekräftar regeln) gör att bolaget får jobba hårt för sin intjäning, och när man dragit på sig ökande kostnader för att driva runt maskineriet så blir det minusresultat på sista raden.

Det finns ett fint argument att äga aktien, och det är värdet av alla köpoptioner som finns i bolaget, med Alvestaglass som största stjärna. Det kan alltså mycket väl bli så att vi i ett senare tillfälle hämtar in aktien igen, men då vill vi endera se en (betydligt) lägre kurs alternativt ett betydligt större inflöde av intressanta målbolag och ett kvartal eller två med svarta siffror i kvartalsrapporten.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *