Alvestaglass · Pepins

Försöker kliva ur Pepins

I förra månadens handel försökte vi sälja undan lite av de Pepinsaktier vi har, men säljtrycket var så högt (eller köplusten så liten) att vi inte hade någon lycka med detta.

Pepins släppte sin Q1-rapport i dagarna (den kan läsas via denna länk) och ingenting i rapporten får mig på andra tankar än att aktien ska bort från portföljen: Konkurs i Barista och i mitt tycke iskalla prospekt den senaste tiden (förutom Taku-Taku som är undantaget som bekräftar regeln) gör att bolaget får jobba hårt för sin intjäning, och när man dragit på sig ökande kostnader för att driva runt maskineriet så blir det minusresultat på sista raden.

Det finns ett fint argument att äga aktien, och det är värdet av alla köpoptioner som finns i bolaget, med Alvestaglass som största stjärna. Det kan alltså mycket väl bli så att vi i ett senare tillfälle hämtar in aktien igen, men då vill vi endera se en (betydligt) lägre kurs alternativt ett betydligt större inflöde av intressanta målbolag och ett kvartal eller två med svarta siffror i kvartalsrapporten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s