Alvestaglass · Portfölj

Utdelning i Alvestaglass!

Alvestaglass Partners föreslår en utdelning på 1.50 kr per aktie. Alvestaglass delade ut typ (från minnet nu) 60 öre per aktie förra året som stannade i partnerbolaget, och de kommer dela ut 1 krona detta år. Hur detta bokföringsmässigt blir korrekt att dela ut i sin tur till oss aktieägare förstår jag inte, men årets enkrona är bokfört som anteciperad utdelning… jag trodde bara man kunde göra detta i koncerner med dotterbolag som hade ett ägande över 50%, men jag har haft fel förut och det är säkert rätt och riktigt. Anyway, den kommande aktieutdelningen kommer återinvesteras i nya Alvestaglassaktier, hela fem nya aktier får vi ihop där, och lite växel vi kan köpa riktig glass för att fira.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s