Äntligen lite info

Det har varit lite tyst här på bloggen – vi är av åsikten att har vi ingen ny info att skriva om, så ska vi hålla käften. Djurgårdens IF stängde ju för någon vecka sedan, med 3000-talet nya delägare (vilket är rekord), men nådde troligen inte upp i maxbeloppet på 23 miljoner kronor, så vi kan gott misstänka att de flesta investeringarna ligger i klass med minimiinvesteringen på 500 kr, och kanske några tusenlappar i snitt. Pepins brukar alltid vara så snabba att meddela resultatet, men inte denna gång. På nån vänster ska vi nog kunna skaka fram sifforona, vi har mailat in och frågat i alla fall.

Pepins egna emission stängde i alla fall på åtta dagar. De hävdar glatt att de fått in 100 miljoner på 1203 nya delägare, men det är ju en sanning med stor modifikation då ”endast” 24 miljoner av dessa var i det publika erbjudandet. Om vi dividerar 24 miljoner med 1200 delägare så får vi 20.000, vilket är exakt medianinvesteringen bland genomförda crowdfundingar, se längst ner på denna länkade sida, så det verkar ju väldigt rimligt.

I December då, vad ser vi fram emot där?

Train Allaince firar ettårsdag efter emissionen på Pepins, och det ska bli spännande att se hur mycket den backat under året. I och med detta så kan vi även släppa ”bevakningen” över detta bolag…

Alvestaglass och Escapat lär ha en handelsrunda, och här andas det väl positiva tongångar? Vi besökte Escapats vinprovning härom veckan och det var i alla fall en munter tillställning.

Kronfönster kör enligt utsago sin första handelsrunda. Samma sak ska tydligen

Barista göra – fan trot – och det blir ingen munter tillställning. Kronfönster äger vi  inte, men Barista ska vi försöka bli av med, men det lär bli väldigt trångt i dörren tyvärr. Nåväl, blir vi av med några av aktierna i vårt innehav så får vi ju i alla fall ett förlustavdrag, dessa aktier råkar vi ju av mer eller mindre en slump äga privat och inte via AB. Skulle vi ha tur att bli av med Barista till ett i vårt tycke högt pris så köper vi Escapat för dessa slantar.

Slutligen är min gissning att GolfStar inte kommer fylla sin investeringsrunda, men än så länge är det rena spekulationer från min sida.