Paradiset på Fundedbyme

Vi hade vissa förhoppningar om Paradiset som nu crowdfundas på Fundedbyme. Vi hade förhoppningar om att vi kunde skriva någon text om hur bra caset var, och att vi kunde rekommendera en investering.
I vanlig ordning bir vi besvikna. En gigantisk värdring (275 miljoner premoney) för ett bolag som visar röda siffror).
Egentligen kan ni sluta läsa nu. Men…
Jag och min fru älskar produkten Paradiset. Alla som känner oss vet att vi brinner för närodlat och vill köpa kvalitetsmat så närodlat som möjligt.
Men, vi kan inte för vårt liv anse att aktien är köpvärd ur ett investeringsperspektiv. Det lär bli en nyemissionsmaskin några år framöver, och sådant vill vi inte stoppa våra slantar i. En förutsättning för att vi skall investera i något är att de visar något som liknar ett positivt resultat.
Med det sagt, det finns faktiskt en jättebra anledning att köpa en minimumpost på 1000 kronor, och det är om du normalt handlar i någon av företagets tre butiker – du får 20% rabatt under ett helt år! Handlar du för cirka fyra hundra kronor i månaden så gör rabatten att du fått aktierna ”gratis”, samtidigt som du har stött en bra sak i form av en vettig matbutik. Se aktierna som en gratis lottsedel!
I skrivande stund har de fått in 6.500.000 av knappt 1350 investerare, dvs en snittinvestering på 5000 kr (*). Då säkert någon har köpt för stora belopp, så kan vi räkna med att det är många av företagets kunder som sett samma sak som vi, och köper minimumbeloppet för att få lite ”gratisaktier”.
Edit: Det slog oss nu att investeringen omfattas av investeraravdraget. Då ser lottsedeln ännu bättre ut, faktisk kostnad blir 850 kronor efter en skattereduktion på 30% av hälften av det investerade beloppet (30%*50%*1000 kr = 150 kr) under förutsättning att man gör investeringen privat. Vi köper en minimipost privat!
(*) = Medianinvesteringen via Pepins är på cirka 20.000, och endast en (Superfruit) har varit på fyrsiffrigt. Lista på Pepins investeringsvolymer finns om du skrollar ner via denna länk.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *