Resultat från Pepins septemberhandel

Som vi skrev igår så inleddes @Join_Pepins septemberhandel idag, och resultaten är ju precis vad vi förutspådde:
Alvestaglass ökade 10% med en tia från 100 kr till 110 kr. Bra resa sedan introduktionen med en uppgång på 120%. Vi sitter lungt i båten, det finns mer att ta i den här aktien, det är ju den optimala crowdfundingbolaget där varje aktieägare köper produkten och efterfrågar den i den lokala butiken.

Domaine d’Escapat la på sig en femma från 65 till 70 kr. Nu var det ett år sedan den introduserades för 50-lappen, så plus 40% om man varit med på den resan (vi klev in på 65 vid förra handelstillfället).

XTZ handlas ner en krona från 18 förra gången till 17 denna gång, men med mycket större säljsida än köpsida. Vi tyckte det var förvånande att aktien gick upp förra gången, och dagens handel verkar ge oss rätt. Hade vi ägt aktien så hade jag tyckt att dagens nivåer vore mycket attraktiva att kliva ur på.

Ettårsmodellen kan därmed uppdateras med Domaine. Det ser ytligt ut som fina siffror, om man hade följt den, men vi vet ju om att ”surdegar” som Barista och Train Alliance kommer komma och tynga modellens resultat. Ettårsmodellen är i korthet – om vi köper alla Pepinsbolagen och säljer efter ett år, hur skulle det gå?

Ettårsmodellen
Bolag Avkastning Tid
Alvestaglass 80% 11 mån
Paradox 109% 1 år
XTC 20% 1 år
Domaine d’Escapat 40% 1 år
Bangerhead * 0% 3 mån
* = Noteringen misslyckades, insatserna återbetalades men var uppbundna under denna tid.