Pepins septemberhandel börjar i morgon

I morgon börjar septemberhandeln för tre (?) bolag på #Pepins: Alvestaglass, XTC och Escapat. För mig innebär det att jag sitter på sidlinjen och tittar på.

Alvestaglass kommer jag inte släppa, bolaget levererade en helt okej rapport trots uselt sommarväder, och jag ser fortsatt framgång för aktien.

Escapat köpte jag en liten post av vid förra handelstillfället och inget har framkommit som får mig att ompröva det beslutet. Vid detta kommande handelstillfälle får vi också äran att uppdatera ”ettårsmodellen” med Escapats siffror, ska bli intressant.

XTC kommer jag fortsatt att avstå ifrån, har inte sett hur någon av kvartalsrapporetrna har sett ut (ska bli intressant läsning) men årsrapporten var ju inget att hänga i julgranen.

Kronfönster borde väl ha sin handel snart? Det är ju ett år sedan de sålde slut på sin emission på bara några dagar.  Å andra sidan läste jag om att Kronfönster planerar en andra crowdfundingrunda, denna gång enbart öppen för intressenter inom byggbranchen. Smart, men då borde de ju ha ett värde på aktien också satt från en handlsrunda?

Barista hade väl planerat en handelsrunda nu i september, men dom de skjuter upp i alla fall minst till december, men troligen ännu längre. Så här skriver styrelsen:
”Handel med aktien i Barista Partners Sweden AB: I samband med nyemissionen i bolaget hösten 2016 (som stängde i december 2016) aviserades att handel med aktien planerades ske inom cirka ett år. Som styrelsen tidigare informerat sker det i nuläget en omstrukturering med syfte att omvandla verksamheten till ett franchisebolag. Innan denna omstrukturering är genomförd är det svårt att värdera bolaget och handel med aktien är därmed olämplig. Styrelsen avser att löpande informera om hur arbetet med den nya strukturen fortgår och så snart detta är genomfört är det styrelsens avsikt att inleda handel med aktien.”

Well, man får väl se det som så att man har ett förlustavdrag där att dra nytta av någon gång, jag har i alla fall flyttat över aktierna från aktiebolaget till privat ägande.

1 kommentar

  1. Pingback: Resultat från Pepins septemberhandel – Fondanalys.se

Kommentarer har stängts av.