Pepp för Pepins

Det där att kränga aktier åt bolag som vill crowdfunda sig verkar vara en lönande sysselsättning, om man läser delårsrapporten  för Pepins Group AB. Rapporten i sin helhet finns länkat här, så nedan kommer lite reflektioner i största allmänhet:

  • Koncernens intäkter fördubblades (!) jämfört med förra årets motsvarande period
  • På massvis av ställen i rapporten står det att ökningen främst beror på crowdfundingverksamheten
  • Koncernens resultat är negativt, men även här en förbättring på 100% (från minus fyra millar till minus två millar)
  • Vad som inte står är att en del av Pepins betalning för crowdfundingverksamheten är köpoptioner i de olika bolagen. För Pepins kan nog vara en nog så viktig inkomstkälla (om man väljer att sälja aktierna), eller balansräkningsbyggande källa om bolaget väljer att behålla aktierna.

Om man vill exponera sig mot branschen utan att ta aktiva andelar i olika bolag, så kan alltså ett köp av Pepins aktie vara av intresse. Om det är intressant för mig – nej, inte i dagsläget, men Pepins resultat är helt klart avhängigt antalet nyemissioner via Pepins, så det är bara att plocka fram papper och penna och dra streck för varje emission (och väga detta med emissionsbeloppet antar jag) för att få en tidig indikation om hur andra halvåret går. Aktien borde man därefter kunna plocka in via Alternativa i början på nya året innan årsrapporten är färdig, om emissionsvolymen fallit en i smaken.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *