Övrigt · Barista

Kaffepaus för Barista?

Jag får genast backa på gårdagens killgissning kring Barista.

Det kom ett aktieägarmail precis från Baristas senaste styrelsemöte, där de konstaterar att ekonomin hyser (rejält) mer att önska och att man måste stöpa om bolaget till franchiseverksamhet. Om detta omfattar alla enheter inklusive centralstationen vet jag inte, men generellt så låter detta som en klok väg att gå. Ska man lyckas med caféverksamhet så gäller det nog att det finns lokala drivna människor som själva har ett rejält ekonomiskt incitament att göra varje enhet framgångsrik. Med en franchiseverksamhet erbjuds det alternativet.

Vidare har ju pendeltågstrafiken flyttat från centralstationen till den nybyggda stationen Stockholm City, och detta kan absolut inte vara positivt för butikerna i det nedre våningsplanet… Det kan vara neutralt eller negativt, men knappast positivt.

Nästa styrelsemöte är den 14:de september då styrelsen ska informera alla aktieägare mer i detalj om den nya strategiska inriktningen. Ambitionen är att grundstrukturen för franchiseverksamheten är på plats innan dess. Men innan dess lär det inte bli någon handelsrunda, tror jag (killgissning). Och blir det en handelsrunda, så kommer aktien att gå ner rejält (killgissning igen), och man hade behövt infon från styrelsemötet dagen efter för att kunna göra ett vettigt beslut om man i så fall skulle köpa på sig aktier i hopp om ett turn-aroundcase.  Det finns ju chans/risk för en rejäl överreaktion i aktiepriset.

Så det ser ut som en cafépaus för Barista, hoppas bara att det inte blir en kaffepaus till slut.

Annonser

2 reaktioner till “Kaffepaus för Barista?

    1. Det som kommit från styrelsen är två mail från styrelsemötena, samt information och diskussioner i Baristas ”Shareholders Club”. Detta är såklart ingen information jag tänker meddela publikt, det är upp till bolaget eller Pepins. Däremot så lär ju all denna info bli publik i samband med kommande handelstillfälle, när denna nu kan råka bli.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s