Killgissningar inför Pepins septemberhandel

En killgissning är när det låter som att man vet vad man pratar om trots att man egentligen bara chansar. Ha det i åtanke när ni läser nedanstående. Vidare finns det stor risk för en bias i det att man kanske rättfärdigar sina innehav och ser dessa genom positiva glasögon, medan de bolag man inte köpt ser därför mer negativa ut.

Änywäy:
Det är tre bolag vi vet kommer ha en handelsrunda runt den 13 september (XTZ, Alvestaglass och Domaine d’Escapat) och dessutom borde Barista handlas då (då det är ett år sedan deras fundingrunda). Så nu drar vi fram våra bästa killgissningar för dessa bolag.
Disclaimer: Vi äger aktier i Alvestaglass, Domaine d’Escapat och Barista.

XTC: Att XTC ökade i värdering överraskade mig stort. Enda förklaringen jag kan se är att folk inte kan läsa årsredovisningar. Man gjorde en vinst under 2016 på 2.5 miljoner, varav 3.5 miljoner kom från en försäljning av någon verksamhet. Den egentliga verksamheten backade alltså en miljon, give or take. Själva rörelseresultatet var på nära minus halvmiljonen, och resterande delen av den saknade miljonen kommer från räntekostnader.
Killgissning: Allt annat lika så skulle det förvåna mig om aktien stiger i pris, och vore jag aktieägare så skulle det vara ett bra tillfälle att kliva ur nu. Det som kan rubba min gissning är om den nye vd:n fått fart på tyska marknaden.

Alvestaglass: Pepins draglok lär tuffa på. Glass är den optimala crowdfundingprodukten, 1000 aktieägare som köper sitt speciella glassmärke och efterfrågar detta i butikerna gör att butikerna tar in märket, och sedan är bollen i rullning. Jag har märkt att jag konsekvent handlar i affären som ligger näst närmast mig, och hoppar över den närmaste, enbart på grund av avsaknaden av Alvestaglass i den närmaste.  Det enda negativa jag kan se är att jag efterfrågar lite nya spännande smaker i ”det vanliga” sortimentet, all nyutveckling verkar hamna på ”det nyttiga sortimentet”.
Killgissning: Alvestaglass har stigit 100% sedan crowdfundingrundan, och jag ser inte att den ska stanna där, utan loket lär fortsätta tuffa på. Det som kan rubba min gissning är om den usla sommaren stoppat in käppar i försäljningshjulen, men det borde påverka styckeglass mycket mer än glasslådor.

Domaine d’Escapat: Allt ovanstående om glass gäller även för viner, helt enkelt en lite snobbigare variant av samma delägarkraft.
Killgissning: Är nöjd om aktien går i sidled, men hoppas och tror på ökning. Det som är avgörande är hur skörden ser ut att bli, och det vet vi förhoppningsvis när det är dags för handel

Barista: ”Sparkad” VD, indragen närvaro på sociala nätverk osv bådar inte gott. Att storägarna tagit över driften bådar dock gott. Kan nya styrelsen sälja av fler olönsamma enheter som den de redan lyckats med? Är otroligt ambivalent för detta bolag.
Om kursen går i sidled så kommer vi sälja av halva vårt innehav. Om kursen sjunker mycket så kanske vi fyller på med mer aktier, det beror helt och hållet på vilken framtidstro kommande rapporter från styrelse och vd andas.
Killgissning: En uppgång är osannolik, en nedgång är trolig, hoppas den inte blir för kraftig. Det som kan rubba min gissning är om bolaget lyckats avveckla olönsamma enheter under sommaren.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *